Suositut Yösoitot jatkuvat Pikkukirkossa — perjantaina mennään vanhan musiikin ja maanantaina virtuoosien maailmassa

Mark Niskanen

Perjantaina Pikkukirkossa esiintyy vanhaan musiikkiin erikoistunut Ensemble Nylandia.

Jo 11.kertaa järjestettävä, savonlinnalaiseksi kesäperinteeksi muodostunut ja edellisinä kesinä erityisesti ulkopaikkakuntalaisten omakseen ottama Pikkukirkon

Yösoitot -konserttisarja sisältää heinäkuun iltoina järjestettävät seitsemän konserttia.

Matti Makkosen Nova Classicsin järjestämä konserttisarja sisältää renessanssi- ja barokkimusiikkia, kamarimusiikkia klassisimin ajalta 2000-luvulle, ortodoksisia yksinlauluja, negrospirituaaleja sekä argentiinalaisia tangoja.

Porukkaa hyvin aloituksessa

Konserttisarjan avaus ”Ortodoksista ajattelua ja oopperaa” sunnuntaina 8. heinäkuuta veti Pikkukirkon ääriään myöten täyteen.

Seuraavaksi konserttisarjan ohjelmassa on ”Barokkikaravaani” perjantaina 13. heinäkuuta. Konsertissa esiintyy vanhaan musiikkiin erikoistunut Ensemble Nylandia, jossa musisoivat Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu; Petri Arvo, nokkahuilu ja barokkifagotti; Sini Vahervuo, nokkahuilu ja barokkihuilu; Katri Susitaival, viola da gamba sekä Matias Häkkinen, cembalot.

Maanantaina 16. heinäkuuta ”Virtuosos on Stage” -konsertissa Pikkukirkossa esiintyvät Savonlinnan Musiikkiakatemian kouluttajat viulutaiteilija ja professori Mi-kyung Lee sekä pianotaiteilija Timo Koskinen.

Konsertit alkavat kello 21 ja niihin on vapaa pääsy. Ohjelma maksaa 10 euroa.

Konserttisarjan järjestää Musiikki- ja tapahtumatuotanto Nova Classics yhteistyössä Savonlinnan Pikkukirkko –kulttuuriyhdistyksen, Saimaan Ortodoksinen seurakunnan, Savonlinnan Musiikkiakatemian ja Savonlinnan seurakunnan kanssa. Konserttisarjaa tukevat Musiikin edistämissäätiö ja Savonlinnan kaupunki.

Kommentoidut