Olavin Jazzin tiivis kevätkausi jatkuu – Keskiviikkona Kulttuurikellarin lavalle astuu Sami Linna Quartet

Jukka Sarapää

Sami Linna Quartet esiintyy Kulttuurikellarilla keskiviikkona.
Sami Linna Quartet esiintyy Kulttuurikellarilla keskiviikkona.

Olavin Jazzin kevätkausi Kulttuurikellarilla jatkuu keskiviikkona 5.2. Sami Linna Quartetin keikalla.

Svengaavasta kitara- ja urkuvetoisesta jazzistaan tunnetun suomalais-amerikkalaisen kokoonpanon, Sami Linna Quartetin Savonlinnan keikka on osa kahdeksan konserttia käsittävää Suomen Jazzliiton kiertuetta 28.1.–7.2. Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen kesäkuussa 2019 julkaisulta debyyttialbumilta Sami Linna Quartet. Kvartetti oli myös osa kitaristi Sami Linnan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa suorittamaa taiteellista tohtorintutkintoa, joka tarkastettiin joulukuussa 2019. Kokoonpanossa soittava saksofonisti Jussi Kannaste tunnetaan muun muassa Savonlinnan Taidelukion kasvattina ja pitkäaikaisena Sibelius-Akatemian jazzmusiikin ainejohtajana.

Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toiminut kvartetti on virkistävä poikkeus nykyajan projektimuotoisessa jazzyhtyekulttuurissa. Yhteen hitsautunut kotimainen kokoonpano – Linna kitarassa, Jussi Kannaste saksofonissa, Mikko Helevä Hammond-uruissa – saa uutta energiaa yhdysvaltalaisrumpali Dana Hallin määrätietoisen väkevästä rytmisestä ilmaisusta. Hall on vieraillut Helsingissä Sibelius-Akatemialla jo vuosien ajan, ja kuuluu nykyään kiinteästi Linnan yhtyeeseen.

Kokenut nelikko on esiintynyt yhdessä vuosien varrella kotimaassa ja ulkomailla, usein myös Jussi Lehtonen rumpujen takana. Hioutunut, kuunteleva kommunikaatio ja soittamisen ilo ovat tulleet kvartetin tavaramerkeiksi. Yhtyeen modaaliseen jazzilmaisuun pohjautuvaan tyyliin tuovat sävyjä hypnoottiset riffit, rikkaat harmoniat, bluesvivahteet ja hehkuvat balladit.

Sami Linna Quartet Kulttuurikellarilla keskiviikkona 5.2. kello 19. Tapahtuman järjestää Olavin Jazz.