La Scalan Verdi-juhlakonsertin solisti vaihtuu –  Sonya Yonchevan tilalle Maria José Siri

Torstaina on Olavinlinnassa La Scalan Verdi-juhlakonsertti. Sen naissolisti vaihtui viime tipassa, tilalle saatiin saman luokan sopraanotähti.

Teatro alla Scala

Sopraano Maria José Siri on torstaisen Verdi- juhlakonsertin uusi solisti.
Sopraano Maria José Siri on torstaisen Verdi- juhlakonsertin uusi solisti.

Torstaina Olavinlinnassa pidettävän La Scalan Verdi-juhlakonsertin sopraanosolisti on vaihtunut.

– Saimme tiistai-iltana tiedon La Scalalta, että Sonya Yoncheva ei pääse esiintymään Savonlinnaan juhlakonserttiin torstaina 18.7. Hän on raskaana eikä saanut lääkäriltä lupaa lentää tänne. Hänen tilallaan laulaa Maria José Siri, uruguaylainen sopraano, kertoo Sonja Eiramo Savonlinnan Oopperajuhlilta.

Maria José Siri on yksi tämän hetken johtavia sopraanoja, joka tunnetaan erityisesti Verdin ja Puccinin rooleista sekä verismo-tyylin rooleistaan. Urugualainen sopraano aloitti opintonsa Montevideossa ja jatkoi Pariisissa. Euroopan läpimurto oli vuonna 2018 Genovassa.

Hän on laulanut La Scalan ensi-illoissa päärooleja muun muassa oopperoissa Madama Butterfly, Aida ja Francesca da Rimini sekä suuria rooleja Wienissä, Mûnchenissä, Berliinissä, Moskovassa ja Leipzigissa. Hän on työskennellyt muun muassa Riccardo Chaillyn, Daniel Barenboimin, Zubin Mehtan, Sir Simon Rattlen ja Plácido Domingon johdolla.

La Scalan juhlakonsertin muut solistit ovat Giorgio Berrugi, maailman ehkä tunnetuin baritoni Leo Nucci sekä bassolegenda Ferruccio Furlanetto. Konsertin johtaa Michele Mariotti, mukana La Scalan kuoro ja orkesteri. Ohjelmassa Verdin rakkaimpia ooppera-aarioita.

Kommentoidut