Ensimmäiset esiintyjät julki: Elojubileeta vietetään jälleen ensi kesänä Savonlinnassa

Lauantaina 18.8. Olavinlinnassa pidetään Suuri Musikaaligaala, jossa kuullaan suosikkimusikaalien tuttuja säveliä sekä uutta musiikkituotantoa.

Timo Seppäläinen

Päivi Pylvänäinen on hurmannut kriitikoita tänä syksynä Aino Ackté -oopperajn nimiroolissa.
Päivi Pylvänäinen on hurmannut kriitikoita tänä syksynä Aino Ackté -oopperajn nimiroolissa.

Ensi kesän EloJubileen ensimmäiset esiintyjät on julkistettu.

Lauantaina 18.8. Olavinlinnassa pidetään Suuri Musikaaligaala, jossa solisteina laulava Pentti Hietanen, Anna-Maija Tuokko ja Päivi Pylvänäinen. Gaalassa kuullaan suosikkimusikaalien tuttuja säveliä sekä uutta musiikkituotantoa. Konsertissa säestyksistä vastaa Jyväskylä Sinfonia ja konsertin johtaa kapellimestari Heikki Elo.

Pentti Hietanen on Savonlinnan oopperajuhliltakin tuttu tenori. Hietanen on laulanut niin oopperaa kuin operettiakin sekä tehnyt useita musikaalirooleja. Hietanen tunnetaan myös viihdekonserteistaan.

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko hurmasi suomalaisia Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa viime keväänä. Tuokko on näyttelijä tehnyt useita musikaalirooleja Helsingin kaupunginteatterissa. Tuokko on nähty muun muassa musikaaleissa Shrek, Viulunsoittaja katolla ja Wicked.

Savonlinnalaislähtöinen sopraano Päivi Pylvänäinen esiintyy tällä hetkellä Aino Ackté -oopperan nimiroolissa. Pylvänäinen on kovaa vauhtia nousemassa suomalaisten eturivin laulajien joukkoon.

AOP / Mauri Ratilainen

Pentti Hietanen on tunnettu niin ooppera-, operetti- kuin musikaalilavoiltakin.
Pentti Hietanen on tunnettu niin ooppera-, operetti- kuin musikaalilavoiltakin.

EloJubilee pidetään tulevana kesänä 17.—18. elokuuta. Perjantaina pidetään ensimmäinen konsertti, jonka esiintyjä julkistetaan myöhemmin.

EloJubilee on onnistunut muutamassa vuodessa vakiinnuttamaan paikkansa Olavinlinnan elokuun ohjelmassa. Viime kesänä EloJubilee teki kävijäennätyksensä.

Korjattu 12.27 tapahtuman nimi Musikaaligaalaksi.