Marja Baumgartner on haastetellut Isisin orjia ja tuntee vainottujen jesidien olot, tiistaina hän kertoo aiheesta kirjoittamastaan kirjasta pääkirjasto Joelissa

Universumin orvot -kirjat kertoo vainotuista jesideista ja kurdeista, kirjailija Marja Baumgartner kertoo aiheesta tiistaina.

Savonlinnan kirjastossa on 14.1. klo 17.30 alkaen Miitti-huoneessa esittely kirjasta, Universumin orvot, jonka tekijä Marja Baumgartner tulee esittelemään.

Hän on ollut vuosikymmeniä tekemisissä jesidien ja kurdien kanssa ja vieraillut Irakin kurdialueilla säännöllisesti, viimeksi ennen joulua.

Lokakuussa ilmestynyt kirja kertoo jesidien ja kurdien historiasta, nykyisyydestä ja vainotun jesidiväestön kokemuksista.

Marja Baumgartner on haastatellut lukuisia ISISin orjina olleita pakolaistyttöjä ja perheitä. Kirjassa on sekä kuvia että kertomuksia heistä. Kun jesidien asia on nyt juuri ajankohtainen, teoksella ja sen teemalla on kiinnostavuutta.

Kirjaa myyntitulot menevät jesidien avustamiseen. Kansainvälinen kummikerho (Hope for the Yezidis) avustaa pakolaisleirin perheitä.

Marja Baumgartner asuu vakituisesti Sveitsissä ja on nyt käymässä Suomessa kirjan tiimoilta.

Maria Baumgartner kertoo kirjastaan Universumin orvot Joelin Miitti-huoneessa 14.1. klo 17.30. Vapaa pääsy.