Willasukkabileet Welmun kanssa! – Itä-Savo striimaa sunnuntai-iltana bilebändi Welmun keikan suorana hotelli Punkaharjusta

Luvassa Suomi-poppia ja rockia Welmun Willasukkabileet -teemalla.

Welmu

Bilebändi Welmun tekee sunnuntaina keikan, joka nähdään suorana Itä-Savon verkkosivuilla. Keskellä bändin laulaja Katja Elle.
Bilebändi Welmun tekee sunnuntaina keikan, joka nähdään suorana Itä-Savon verkkosivuilla. Keskellä bändin laulaja Katja Elle.

– Sunnuntaina jorataan rennosti, kertoo Katja Elle, bilebändi Welmun laulaja. 
Sunnuntai-illan live-striimauksessa pääsevät kaikki mukaan rakastetun savonlinnalaisyhtyeen keikalle Hotelli Punkaharjuun.
– Idea tuli Itä-Savolta, ja mehän tartuimme tähän heti innosta puhkuen. Kevään keikkoja on peruttu koronapandemian vuoksi, joten nyt on ihana saada esiintyä yleisölle ja olla tekemässä hyvää mieltä – vaikka vain netin kautta. Saimme mukaan hyvää tekemään myös miksaaja Mikko Tukiaisen.

– Halusimme esiintymispaikan, joka itsessään olisi jo jotain erityistä. Tärkeää oli sekin, että paikassa on tilaa. Onkin mahtavaa, että striimaus voidaan tehdä juuri Hotelli Punkaharjulta. Se on fantastinen paikka.Hotelli on yhtyeelle tärkeä: Welmu on ensimmäinen bilebändi, joka on esiintynythotellissa. Ja vielä läheisempi muisto:
– Toissa vuoden vappuaattona meillä oli mahtava keikka Hotelli Punkaharjussa. Silloin oli mainio meno ja yleisö mukana. Toivotaan, että näin on myös sunnuntai-illan etäkeikassa. Luvassa on tuttua Welmua eli parhaimpia suomipop- ja rock-covereita.

Katja Ellen lisäksi Welmussa toimivat Ilkka Vesioja, koskettimet ja taustalaulu, Sampo Kinnunen, kitara ja taustalaulu, Juuso Haverinen, rummut ja laulu, sekä Jaakko Pellotsalo, basso.
– Juuso Haverinen toimii myös laulusolistina. Me vuorottelemme live-keikallakin, kertoo Elle.
– Kun on keikkaillut bändin kanssa vuosia, harjoitellut ja matkustanut ympäri maata, on siitä tullut toinen perhe. Tämä Welmu-perhe on nyt teini-iässä: Welmu täytti juuri 13 vuotta.Welmun ohjelmistossa on lähivuosikymmenten Suomi-popin ja -rockin suosikkeja, mukana myös aivan tuoreitakin kappaleita.Sunnuntai-illan striimaukseen mahtuu noin 45 minuutin setti.

– Biisilistan laatiminen on aina vaikeaa. On niin valtavasti hyviä kappaleita, joista valita. Aina joku tosi hyvä jää pois.
– Nyt valittiin mukaan kappaleita, joista ihmiset ovat pitäneet eniten vuosien aikana – eli niitä, joita on pyydetty eniten ja joista näkee, että ihmiset innostuvat tosissaan, kertoo Elle.

Sunnuntai-illan live-keikalla kuullaan ainakin Tuure Kilpeläisen Autiosaari. Ohjelmassa on varmasti myös Kaija Koon, Vesalan ja Haloo Helsingin kappaleita.

Yleensä nostetaan bileissä korkkarit kattoon. Koska nyt bilettejät ovat kotioloissa, jorataan rennosti villasukissa.
– Teimme pienen kilpailun tähän epätavalliseen konserttiin. Willasukkabileet -teemalla pyydämme bilettäjiä vetämään villasukat jalkaan ja nauttimaan musiikista ja tanssimaan missä mieli tekee, vaikka laiturilla, terassilla tai missä hyvänsä ovat.
– Bändin somekanaville voi sitten laittaa kuvia tai lyhyitä videoita villasukkabileasusta ja sukista ja meiningistä. Paras kuva palkitaan Welmu-villasukilla, joihin itse kirjailen bändin nimen, lupaa Katja Elle.

Welmun livekeikka Itä-Savon nettisivuilla 3.5. klo 19.