Meditatiivista jazzia Savonlinnan Kulttuurikellarilla – Mikko Iivanaisen konsertti juhlistaa uutta sooloalbumia perjantaina

Mikko Iivanainen soittaa akustista jazzia kitaralla.

Ulla Nikula

Mikko Iivanainen soittaa rauhallista jazzia kitaralla.
Mikko Iivanainen soittaa rauhallista jazzia kitaralla.

Kitaristi Mikko Iivanainen julkaisi vuoden alussa sooloalbumin A River Runs Through It, jonka meditatiivisten sävellysten inspiraatio kumpuaa luonnosta. Esimerkiksi albumin kappale Fox Family jäljittelee ketunpoikasten leikkiä ja Otter's Dinner saukon kalanpyyntiä.

Uutta sooloalbumia juhlistetaan myös Kulttuurikellarilla, jossa Iivanainen esiintyy tänä perjantaina. Uusia sävellyksiään Iivanainen esittää akustisella kitaralla ja sähkökitaralla, sekä matalampivireisellä baritonikitarilla ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperilla.

Iivanainen on soittanut monissa suomalaisissa jazzyhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity ja Loco Motife. Iivanainen tekee myös paljon musiikkia duona vaimonsa laulaja Johanna Iivanaisen kanssa.

Vuonna 2014 Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä Last Room.

Sooloura on kuitenkin jäänyt vähemmälle, vaikka se onkin hänen pitkäaikainen haaveensa.

Konsertin järjestäjä on Olavin Jazz ry. Iivanaisen konsertti oli tarkoitus järjestää keväällä, mutta koronatilanteen vuoksi se siirtyi syksyyn.

Konsertti ottaakin varaslähdön Olavin Jazzin syyskauteen. Syksyllä on luvassa muun muassa Aapo Heinonen Quintetin, Dalindèo-sekstetin ja Sointi Jazz Orchestran konsertit. Tarkempi ohjelmisto julkaistaan elokuun loppupuolella.

A River Runs Through It -levynjulkaisukiertueen konsertti perjantaina 14. elokuuta kello 19 Savonlinnan Kulttuurikellarilla. Liput ovelta 15/20 euroa ja ennakkoon 13/18 euroa.

Uusimmat uutiset