Steve ’n’ Seagullsin keikoilla on hauskaa, mutta bändi suhtautuu musiikintekoon vakavasti

Reilulla maalaishabituksella varustetut soittajat tuovat kettulakkinsa ja banjonsa Huvilan lavalle keskiviikkona.

Ainakin videoissaan ja kuvissaan Steve 'n' Seagullsin jäsenet viihtyvät maalaismaisemassa, vanhojen autojen ja traktorien keskellä.
Ainakin videoissaan ja kuvissaan Steve 'n' Seagullsin jäsenet viihtyvät maalaismaisemassa, vanhojen autojen ja traktorien keskellä.

Käsi sydämelle: Voiko oikeasti kukaan olla hymyilemättä ja taputtamatta tahtia, kun Steve ’n’ Seagulls aloittaa AC/DC:n Thunderstruckin alkuluritukset?

Vastaus on: ei voi! Tai ainakin asia kannattaa käydä testaamassa ensi keskiviikkona Panimoravintola Huvilan keikalla.

Maalaishabituksestaan tunnettu bändi tekee Savonlinnan jälkeen vielä yhden keikan Uudessakaupungissa torstaina, mutta suunnistaa sen jälkeen festareille Ranskassa, Ruotsissa, Italiassa ja Saksassa. Myöhemmin syksyllä miehet pakkaavat soittimensa Pohjois-Amerikan kiertuetta varten.

— On todella mukavaa soittaa erilaisissa paikoissa, kuten klubeilla ja festareilla. Bändimme mukautuu helposti erilaisiin ympäristöihin, kun emme tarvitse isoja systeemejä, että saa homman toimimaan, laulaja-kitaristi Tomi Tajakka sanoo.

Ehkä joskus oopperaankin

Savonlinnaan Steve ’n’ Seagulls saapuu jälleen mielellään. Viimeksi yhtye kävi Huvilassa kaksi vuotta sitten.

— Silloin jännättiin koko päivä, että sataako vai ei, ja sade loppui juuri kun keikka alkoi. Vaikka ilma oli kylmä, niin hikihän siinä taisi olla niin soittajilla kuin yleisölläkin, kun loppuun asti päästiin, Tajakka arvioi.

Oopperakin Seagullsin miehiä kiinnostaisi, mutta tiukat aikataulut ovat vielä toistaiseksi pitäneet heidät Olavinlinna ulkopuolella.

— Klassiseen musiikkiin, kuten oikeastaan kaikkiin musiikkigenreihin, meillä on avoin ja utelias suhde. Periaate on, että jos musiikki on hyvää, se on aina hyvää.

Taustalla oman nuoruuden suosikit

Omassa musiikissaankin Steve ’n’ Seagulls osoittaa olevansa ennakkoluuloton. Bändi pistää rock- ja metallimusiikin klassikoita uuteen uskoon, yleensä bluegrass-uskoon.

— Keikoillamme yleisö on hyvin heterogeenistä, siellä näkyy paljon akustisen kantrin ystäviä, hevareita, rockin ystäviä, paljon sellaisia jotka ovat bonganneet meidät netistä ja videolta. On hienoa saada niin sekalainen seurakunta koolle, Tajakka iloitsee.

— Kyllähän tekemisistämme huokuu se, että olemme viettäneet nuoruutemme 90-luvun musiikkimaailmassa, jolloin telkkariin tulivat MTV ja Jyrki. Itse kuuntelin muun muassa Iron Maidenia, Metallicaa ja Sepulturaa. Siinä sivussa on aina kulkenut myös 60- ja 70-luvun progempi ja psykedeelisempi puoli, Tajakka puntaroi.

Tähtäin korkealla

Tyyliään soittajat ei ole naulanneet tiukasti mihinkään:

— Se mikä tuntuu hyvältä ja mikä on sopivan räyhäkkää, siitä pidetään kiinni. Paikallaan ei kuitenkaan jäädä polkemaan, vaan pyritään koko ajan parempaan ja parempaan.

— Vaikka olemme hauskanpito-orkesteri, sekä soittajilla että yleisöllä on keikoilla aina hauskaa, suhtaudumme musiikkiin silti melko vakavasti. Koko ajan teemme töitä sen eteen, että sisältö olisi mahdollisimman tykkiä.

Ken ei vielä tunne Steve ’n’ Seagullsia, voi ajaa itsensä sisään keskiviikon keikkaan täällä.

Steve ’n’ Seagulls Panimoklubi Huvilalla keskiviikkona 17.7. klo 21.