Muhasaari Folk peruuntui kylmän sään takia — ”Tämä on kuitenkin Suomen kesää, ja sen mukaan on mentävä”

Soila Puurtinen

Muhasaaren ensifestivaalit siirtyvät tulevaisuuteen, mutta elokuussa päästään vielä nauttimaan kesäkauden viimeisistä esityksistä.
Muhasaaren ensifestivaalit siirtyvät tulevaisuuteen, mutta elokuussa päästään vielä nauttimaan kesäkauden viimeisistä esityksistä.

Innolla järjestelty ja odotettu Muhasaari Folk kaatuu kylmään ilmaan. Minifestivaalin piti startata huomenna iltapäivällä, mutta sääennusteet kehittyivät yhä koleampaan suuntaan. Muhasaaren Teatterin emäntä Kira Boesen harmittelee tilannetta tiedotteessa.

— Vaikka meillä on terassilämmittimet ja lämmin tunnelma, ovat tulevan viikonlopun koko ajan kylmemmät ja kylmemmät lämpöennustelukemat ymmärrettävästi säikyttäneet yleisön, ja peruutuksiakin on tullut.

Edellisen viikonlopun esityksissä haasteena taas oli kova helle.

— Tämä on kuitenkin Suomen kesää, ja sen mukaan on mentävä. Joskus tulee niitä tilanteita, että esityksiä tai tilaisuuksia joudutaan perumaan, syystä tai toisesta. Meillä on kaiken kaikkiaan mennyt sen puolesta hyvin. Peruutuksia neljän viimeisen kesän aikana on ollut aiemmin vain yksi.

Boesen lupaa, että ennakkoon lipun ostaneet saavat hyvityksen lippurahoista.

Elokuussa Muhasaaressa nähdään vielä kaksi teosta: Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen esittämä Missing Amelia Earhart 10.8. ja Red Nose Companyn Don Quijote 16.—17.8. Toivottavasti näihin esityksiin saadaan taas parempaa säätä.