Elohopeakuoron juhla ylitti kaikki toiveet — "En ole ikänä nähnyt sellaista yleisömäärää, kyllä oli hienoa!"

Kuoronjohtaja Sinikka Taskisella oli vaikeuksia päästä lavalle hommiin, kun Savonlinnan seurakuntakeskuksen sali oli niin täynnä kiitollista yleisöä.

Elohopeakuoron 20-vuotisjuhlakonsertti veti seurakuntataloon niin paljon väkeä kuin sisään mahtuu.  — Oli ihan uskomaton tunnelma, kiitos yleisölle, sanoo kuoronjohtaja Sinikka Taskinen.
Elohopeakuoron 20-vuotisjuhlakonsertti veti seurakuntataloon niin paljon väkeä kuin sisään mahtuu. — Oli ihan uskomaton tunnelma, kiitos yleisölle, sanoo kuoronjohtaja Sinikka Taskinen.

Kun tulin pukuhuoneista alakertaan, oli aivan ällikällä lyöty. Ihmisiä oli joka paikassa niin paljon, etten melkein päässyt lavalle. En ole ikänä nähnyt sellaista yleisömäärää, kyllä oli hienoa!

Näin kuvailee Elohopeakuoron johtaja Sinikka Taskinen tunnelmiaan kuoron 20-vuotiskonsertista Savonlinnan seurakuntakeskuksen salissa.

— Heittäydyttiin musiikin virtaan, tosin vesi oli alhaalla, virta ei ollut kovin vahva ja karejakin oli välillä, mutta virta mikä virta, vitsailee Taskinen.

— Oikeasti meidän laulajissa tapahtui se, mikä usein käy, kun on kova paikka: jokainen venyy valtavasti, panee tosissaan parastaan, ja lopputulos on sen mukainen. Niin hyvin laulettiin kuin osasimme, ja kyllä se minusta ihan komealta kuulosti, kertoo Taskinen.

Elohopeakuoron juhlakonserttivahvuus oli 30, 10 miestä ja 20 naista.

— Se on juuri oikea balanssin kannalta.

— Lauloimme lauluja matkan varrelta, tuttuja ja mukavia, muutama harvinaisempikin laulu. Pianistinamme oliuskomattoman taitava Hannu Salmenkivi.

Myös yleisö pääsi laulamaan.

— On tullut palautetta, että moni haluaisi myös itse laulaa, joten nyt annettiin mahdollisuus siihen. Yhteislauluina olivat

Kesäpäivä Kangasalla ja Kun taas on päivä auringon. Oli se mahtavan kuulosta, kun yli 300 henkeä lauloi!

Savonlinnan seurakunnan kolme kanttoria kukitti jokaisen laulajan kiitoksena erityisesti siitä hoitolaitostyöstä, jota Elohopeakuoro tekee.

— Tästä huomionosoituksesta olen erityisen iloinen. Tänäkin vuonna pidämme paljon hoitolaitoskonsertteja. Se on osa toimintaamme jatkuvasti.

Jokainen sai ruusun myös Osuuspankilta, jonka suojissa Elohopeakuoro toimii. Yhteistyö takaa myös se, että konsertteihin pääsee ilmaiseksi, juhlakonserttiin kuului vielä kakku ja kahvi.

— Meidän yleisömme on vanhempaa väkeä. On tärkeää, että on tällaista kulttuuria, joka koskettaa heitäkin ja tuo iloa elämään. Salit ovat usein olleet täynnä, mutta mitään tämänkaltaista en ole ennen nähnyt. Se oli todellinen juhlakonsertti, kiittelee Sinikka Taskinen.

Elohopeakuoron juhlavuosi on ollut muutenkin erityinen. Syksyllä kuoron iskuryhmä vieraili Japanissa ja vuoden alussa Sinikka Taskinen sai Rosinan arvonimen Naistenpäivänjuhlissa.

Kommentoidut