Eino Leinon Eksät antavat palaa! Hulvaton monologinäytelmä herättää henkiin itsensä Leinonkin sekä antiikin muusat Kulttuurikellarissa

Hulvattoman hauskan monologinäytelmän voi nähdä nyt Kulttuurikellarissa, äänessä kansallisrunoilijan eksät enemmän tai vähemmän muusina.

Pinja Hahtola tuo Kulttuurikellariin mahtavan porukan Eino Leinon Eksiä. Hulvaton esitys on saanut valtakunnallisia palkintoja.
Pinja Hahtola tuo Kulttuurikellariin mahtavan porukan Eino Leinon Eksiä. Hulvaton esitys on saanut valtakunnallisia palkintoja.

Pinja Hahtolan Eino Leinon Eksät - enemmän ja vähemmän muusina -monologi, saapuu Savonlinnaan jo kolmannen kerran. Monologia on hurmannut katsojat ja voittanut valtakunnallisen monologikilpailun 2019.

Näyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauskanäytelmä marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja.

Esitys sai Kajaanin Runoviikoilla kesällä 2018 huikean vastaanoton ja helmikuussa 2019 se voitti 22. valtakunnallisen monologikilpailun. Se äänestettiin samaisessa tapahtumassa myös yleisön suosikiksi. Syksyllä se vieraili Tampereen Teatterikesässä ja Jyväskylän kaupunginteatterissa.

Muhasaaren Teatterissa Eino Leinon eksät nähtiin viime kesänä jo kesäkuussa ja heinäkuussa, yhteensä neljä kertaa. Yleisön pyynnöstä se nähdään nyt Kulttuurikellarissa.

Suomen kenties rakastetuin runoilija Leino oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan.

Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan.

Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa. Kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Kuinka monen naisen karvamuhvissa Eino on käsiään lämmitellyt? Miten Nallen ja Mopen eli Onervan ja Leinon romanttinen Italian matka muuttuu Danten Helvetiksi?

Miten onnistuu julkinen anteeksipyyntö psykodraamaistunnossa henkiin herätetyltä Leinolta?

Eino Leinon Eksät on ohjannut Seppo Honkanen ja äänimaailman luonut Marko Parkkinen.

Eino Leinon Eksät Kulttuurikellarilla ke 27.11. klo 19 ja to 28.11. klo 14.

What do you want to do ?New mailCopy

What do you want to do ?New mailCopy