Taidetuuletus kutsuu Nälkälinnanmäelle — pop up -taidemyynti kestää vain viikonlopun, asialla Savonlinnan seudun ammattitaiteilijat

Taiteilijaseura Ars Nova tempaa taas: kymmenen taiteilijaa on tuonut entisen kirjaston tiloihin monenlaista taidetta myytäväksi vaikka pukinkonttiin tai kodin iloksi.

Soila Puurtinen

Annan Toiviainen, Kaija-Leena Hänninen ja Marja Putus ja seitsemän muuta Ars Nova -yhdistyksen taiteilijaa pitää Nälkälinnan mäellä, entisen kirjaston tiloissa jouluista Taidetuuletusta.
Annan Toiviainen, Kaija-Leena Hänninen ja Marja Putus ja seitsemän muuta Ars Nova -yhdistyksen taiteilijaa pitää Nälkälinnan mäellä, entisen kirjaston tiloissa jouluista Taidetuuletusta.


Tämä on ihana paikka, täällä taide pääse oikeuksiinsa.

Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen katsoo entisen kirjaston valoisaa tilaa, josta avautuu hieno näköala yli vanhan kaupungin. Hänninen ja joukko muita taiteilijaseura Ars Novan jäseniä pitää viikonlopun ajan Nälkälinnan mäellä Taidetuuletusta.

Iloinen Taidetuuletus on pop up -taidemyyntitapahtuma. Esillä on grafiikkaa, maalauksia, akvarelleja, taidekäsitöitä, veistoksia, kortteja ja koruja, myös hieman joulua. Kaikki paikallisten taiteilijoiden tekemiä.

— Moni jäsenistämme tekee monipuolisesti taidetta eri menetelmin, joku maalaa ja tekee taidekäsityötä, kertoo Anna Toiviainen, seuran varapuheenjohtaja.

Taidetuuletukseen ovat töitään tuoneet myös Marja Putus, Kaisa Turtiainen, Esa Tuomiranta, Joni Ahonen, Katriina Kaija, Esko Aspivaara, Kolkkokollektiivi sekä Eija Sairanen.

Soila Puurtinen

Marja Putuksen tekstiilejä.
Marja Putuksen tekstiilejä.

— Savonlinnassa on nyt hyvin vähän mahdollisuuksia saada taidettaan esille sen jälkeen, kun yhdistyksemme joutui luopumaan Linnankadun Putkasta. Gallerian pyörittäminen talkoilla on liian raskasta, eikä vuokraankaan ollut lopulta rajaa, sanoo Anna Toiviainen.

— Savonlinnassa on nyt pula paikoista, jossa taidetta voisi asettaa näytteille. Riihisaaren yläkerran päädyssä on taidenäyttelyitä, samoin galleria Eteisessä taidelukiolla, kirjaston pari seinää eivät ihan galleriasta käy, ja siinä se onkin, miettii Toiviainen.

Nälkälinnamäen entinen kirjasto saa taiteilijoilta pelkkää kiitosta. Tila on nykyään enimmäkseen tyhjänä.

— Ars Novalla oli viime kesänä näyttely Nälkälinnanmäellä, ja yleisöpalaute on todella hyvää. Täällä on luonnonvaloa, tilaa ja avaruutta ja uskomattoman hienot näkymät, hieno paikka taiteelle. Täällä olisi myös mielenkiintoista maalata, hienot maisemat joka suuntaan, miettii Hänninen.

Viikonlopun Taidetuuletus-tapahtuma on taiteilijoille tärkeä, ja yleisön on mahdollista tehdä löytäjä. Taide on taatusti aitoja ja paikallista.

Soila Puurtinen

Anna Toiviaisen valoisia maalauksia.
Anna Toiviaisen valoisia maalauksia.

— On mukavaa tehdä tällainen aika vapaa ja iloinen joulunalustapahtuma yhdessä. Toivotaan, että yleisö innostuu ja tulee tekemään löytöjä, miettii Kaija-Leena Hänninen.

Ars Nova ry:n Taidetuuletus, jouluinen pop up -taidemyyntitapahtuma 23.—25.11. la—su klo 10—16. Nälkälinnanmäki, vanha kirjasto, Tottinkatu 6.

Kommentoidut