Joose Keskitalo teki julkkarikonsertin nettiin – Yksin kitaran kanssa, eri puolilla Savonlinnaa, ja nyt video on valmis: Katso julkkarikeikka täältä!

Joose Keskitalon Nukkekoti-levy ilmestyi perjantaina. Julkistamiskiertue peruuntui, joten Keskitalo ja Lauri Ainala päättivät tehdä nettikonsertin, joka videoitiin pikavauhdilla eri puolilla Savonlinnaa. Nyt se on valmis.

Framekaappaus Nukkekoti-levynjulkaisuvideolta

Joose Keskitalon Nukkekoti-albumin julkaisukeikkavideota kuvattiin lauantaina muun muassa Talvisalon hautausmaalla. Videon kuvasi ja editoi Lauri Ainala.
Joose Keskitalon Nukkekoti-albumin julkaisukeikkavideota kuvattiin lauantaina muun muassa Talvisalon hautausmaalla. Videon kuvasi ja editoi Lauri Ainala.

Jos ei voi pitää levynjulkaisukiertuetta, tehdään sitten yhden miehen julkistamiskonsertti, siitä video ja julkaistaan se netissä.

Näin miettivät savonlinnalaiset Joose Keskitalo, laulaja ja lauluntekijä, ja Lauri Ainala, taiteen monitoimija ja elokuvantekijä.

Keskitalon kymmenes albumi Nukkekoti ilmestyi perjantaina. Koronaviruksen vuoksi levynjulkistamiskiertue The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeen kanssa piti siirtää syksylle.

– Ajateltiin, että jokin nettikeikka pitäisi levystä järjestää.  Kaikki tekevät nyt livestreamauksia, mutta Joosesta se ei tuntunut ihan omalta jutulta. Niin päätettiin tehdä video rivakkaan tahtiin.

Me palvelemme elämää -nimisen nettikeikan kuvasivat perjantaina Ainala ja Karri Tahvanainen eri puolilla Savonlinnaa.

– Kappaleet kuulostavat tässä ihan toisilta kuin levyllä, jossa on paljon soittajia. Nyt on vain Joose ja kitara.

– Video kuvattiin muun muassa vähän ränsistyneissä taloissa, Talvisalon hautausmaalla, jätetavarasta tehdyn saunan luona ja Saimaan rannalla, kertoo Lauri Ainala.

Lauantaina Ainala editoi konsertin ja jakoi sen Youtubeen.

– Nyt mietitään, mitä muuta voisimme Joosen kanssa tehdä. Ehkä jotain tyhjässä Kulttuurikellarissa? Kyllä tässä vielä jotain muutakin syntyy, sanoo Ainala.

Me palvelemme elämää -nettikeikalla kuullaan tuoreelta albumilta kappaleet Me palvelemme kuolemaa, Nukkekoti, Tasangoilla, Luoja auta, Kolme helikopteria, Ihmisten kalastaja ja Harmaat haltiat.