Oletko kuullut rebekiä tai krumhornia? — näitä soittimia voi kuulla linnamuusikon esiintyessä Olavinlinnassa, katso video

Linnamuusikko Anneliina Koskinen ja vaikuttava soitinarsenaali. Koskinen esiintyy Olavinlinnassa loppuviikon ajan.

Tuija Pauhu

Linnamuusikko Anneliina Koskinen ja vaikuttava soitinarsenaali.

Linnamuusikko Anneliina Koskinen saapuu musisoimaan sekä kertomaan keskiajan soittimista ja musiikista Olavinlinnaan. Koskinen esiintyy linnan Kongressisalissa 17.–20.8. kello 11–13 ja 14–16.

Koskinen on monipuolinen muusikko, joka rikastuttaa keskiaikaisen musiikin konserttejaan lukuisilla harvoin nähtävillä ja kuultavilla soittimilla: harpuilla, huiluilla ja psalttareilla sekä muun muassa rebekillä, krumhornilla ja sinfonialla.

Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja klassiseksi laulajaksi erikoistuen vanhaan musiikkiin.

Tällä hetkellä Koskinen myös toimii Turun Vanha Musiikki ry:n puheenjohtajana. Hänen laulutapaansa on kuvailtu vivahteikkaaksi ja kertovaksi. Tarinoita hän värittää soittimiensa viehättävillä sävyillä.

Linnamuusikon esityksiä on mahdollista kuulla maksamalla Olavinlinnan normaali pääsymaksu.

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.