Savonlinna viedään Helsingin Jätkäsaareen lörtsyineen, muikkuineen päivineen – Asialla nuoret, täältä poismuuttaneet muusikot

Musiikkipitoisen tapahtuman tarkoitus on tehdä tutuksi rakkaan kotikaupungin muusikoita ja perinteisiä tuotteita helsinkiläisille.

Antti Varonen

Aitoja savonlinnalaisia paistettuja muikkuja tarjoillaan helsinkiläisille kulinaristeille ensi viikonloppuna muun savonlinnalaisen tarjonnan lisäksi.
Aitoja savonlinnalaisia paistettuja muikkuja tarjoillaan helsinkiläisille kulinaristeille ensi viikonloppuna muun savonlinnalaisen tarjonnan lisäksi.

Savonlinnalaiset nuoret muusikot järjestävät Helsingin Jätkäsaaressa Muusikoiden liiton talossa sijaitsevan Bar Malagan kanssa ensi viikonloppuna 1. elokuuta Savonlinna-tapahtuman.

Savonlinna goes Jätkäsaari -tapahtumassa on tarjolla musiikkiesityksiä savonlinnalaislähtöisten muusikoiden esittämänä, sekä Laurikaisen lörtsyjä, Olaf Brewing -panimon oluita ja Erosen Kalan paistettuja Saimaan muikkuja.

– Tapahtumassa laulavat savonlinnalaislähtöiset oopperalaulajat, baritoni Joonas Asikainen ja sopraano Annika Leino pianisti Jukka Nykäsen säestämänä, itsekin Savonlinnasta kotoisin oleva tapahtuman ideoija ja järjestäjä Juuso Torpakko kertoo.

– Lisäksi esiintymässä on Jouni Aslak, entinen koulukaverini Savonlinnan taidelukiosta hänkin. Jouni esiintyy mies ja kitara -meiningillä ja esittää omia kappaleitaan.

Osallistujia viihdyttävät myös erityisryhmille suunnatun musiikkikoulu Resonaarin esiintyjät.

Timo Seppäläinen

Lörtsyt ja Savonlinna kuuluvat erottamattomasti yhteen.
Lörtsyt ja Savonlinna kuuluvat erottamattomasti yhteen.

"Rakkaudesta kotikaupunkia kohtaan"

Torpakko keksi tapahtuman omien sanojensa mukaan puhtaasta rakkaudesta omaa kotikaupunkiaan kohtaan.

– Toivoisimme, että tämä antaisi iloa helsinkiläisille sekä toisi upeita savonlinnalaisia yrittäjiä ja muusikoita esille. Vilpitön halumme on myös auttaa Savonlinnan matkailua tänä vaikeana aikana, Torpakko sanoo.

– Kun ehdotin tapahtuman järjestämistä ystävilleni, he innostuivat ja olivat heti suunnittelussa mukana.

Turun konservatoriosta muusikoksi valmistunut Torpakko ystävineen suunnittelee jo tapahtumalle jatkoa.

– Suunnitelmissa on, että tästä voisi tulla perinne. Tulevina vuosina tämän voisi järjestää Helsingissä heti kesäkuun alussa ja tuoda Savonlinnan parhaat esiintyjät ja tuotteet tänne kaikkien koettavaksi, hän pohtii.

– Se voisi käynnistää matkailusesongin hyvin ja innostaa matkailijoita suuntaamaan lomareissullaan Savonlinnaan.

Tapahtuman järjestämistä tukee Savonlinna Live -hanke.

Savonlinna goes Jätkäsaari -tapahtuma Helsingissä 1. elokuuta klo 15–19. Malaga Bar, Malagankatu 3, Helsinki.