Puruvesi Popin perjantaissa nähtiin ja koettiin hienoja hetkiä — katso kuvagalleria ja lue kooste perjantain tapahtumista

Puruvesi Popin perjantaissa nähtiin muun muassa Reckless Loven ja Anssi Kelan keikat.

Antti Varonen

Puruvesi Popin perjantaissa nähtiin muun muassa Reckless Loven ja Anssi Kelan keikat.
Puruvesi Popin perjantaissa nähtiin muun muassa Reckless Loven ja Anssi Kelan keikat.

Puruvesi Pop alkoi juuri. Festivaalin portit avattiin kello 18.30.

Tällä hetkellä sää vaikuttaa suosivan festivaalikansaa. Sadekuurot ovat tauonneet, ja aurinko kurkistaa pilvien takaa. Sää vaikuttaa selkenevän iltaa kohti.

Festivaalin aloittaa lappeenrentalainen skeittipunkbändi Lowlife Hero kello 19.00.

Porttien auettua Nella, Sanna-Kaisa ja Henna-Riikka Nousiainen pitivät paikkaa päälavan edessä. Savonlinnan Kallislahdesta festivaalille tullut perhe oli tullut katsomaan Happoradiota.

- Happoradiota ja Reckless Lovea tultiin katsomaan. Olen nähnyt molemmat bändit kerran aiemmin, ja odotan, että on hyvät keikat tulossa, Henna-Riikka Nousiainen kertoo.

Nousiainen kertoo haluavansa eturiviin päästääkseen lähelle esiintyjiä. Hänen mukaansa keikan tunnelma välittyy parhaiten eturivissä.

Nella Nousiaiselle nyt juhlittava Puruvesi Pop on vasta toinen festivaalikokemus. Tyttö kävi aiemmin tänä kesänä Juva Rokkaa -tapahtumassa. Keikkojen odottelu sujuu silti kuin kokeneemmalta festarikävijältä.

- Tässä odotetaan Reckless Loven keikkaan asti. On ennenkin odoteltu keikkojen alkua, joten kyllä jaksetaan odotella. Katsotaan jäädäänkö katsomaan Anssi Kelaa, äiti Sanna-Kaisa Nousiainen kertoo päälavan edessä.

Happoradio esiintyi kello 20.00.

Reckless Love aloitti kello 22.00. Bändi villitsi Puruvesi Popin festivaalikansaa Olli Hermanin johdolla. Keikan aikana yleisö innostui yhteislauluun Hermanin laulattaessa Paljon onnea -kappaletta. Hermanin johtama bändi esiintyi Puruvesi Popissa ensimmäistä kertaa.

- Happoradiolle tämä taisi olla ensimmäinen kerta Puruvesi Popissa, ja niin tämä on meillekin, Herman sanoi kappaleiden välissä.

Illan päätti Anssi Kela, joka aloitti settinsä rokkaavalla versiolla Milla-kappaleesta. Tämän jälkeen kuultiin Kaksi sisarta. Illan pimentyessä esitystekiikka pääsi oikeuksiinsa, ja valot olivat parhaimmillaan.

- Nyt kun ollaan tälläisessä puistomaisessa ympäristössä, niin sopisikohan tähän ympäristöön sellainen kappale kuin Puistossa, Kela jutusteli yleisölle.

Kelan aloittaessa kertosäkeen yhtyi yleisö lauluun: "Maailma matkaa radallaan, samat sateet lankeaa...".

Encorena kuullun Mikan faijan BMW:n kaikuessa Kerimäen Sirkuskentällä oli ensimmäinen festivaalipäivä saatettu päätökseen.

Katso kuvakooste perjantain tapahtumista.

Itä-Savo seuraa Puruvesi Popin tapahtumia tiiviisti koko kaksipäiväisen festivaalin ajan. Seuraa festivaalitunnelmia Itä-Savon Facebookissa, nettisivuilla ja printissä.

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.