Lossiranta-konsertit alkavat tiistaina

Kansallismaisemassa soi ooppera kuudessa puutarhakonsertissa. Ensimmäinen esittelee nuoria kykyjä taidelukiosta, seuraavissa kuullaan Savonlinnasta lähteneitä upeita oopperan ammattilaisia.

Soila Puurtinen

Mirjam Hanhisalo (vas.), Aarno Cronvall, Eero Kelosuo, Hannu Salmenkivi ja Anni Karvinen vastaavat Lossirannan ensimmäisestä konsertista ensi tiistaina.
Mirjam Hanhisalo (vas.), Aarno Cronvall, Eero Kelosuo, Hannu Salmenkivi ja Anni Karvinen vastaavat Lossirannan ensimmäisestä konsertista ensi tiistaina.

Kun oopperajuhlat peruttiin, päättivät kulttuuriaktivistit Chieko Okabe-Silvasti, Riitta Moisander ja Christine Lund, että kaupunki ei saa jäädä ilman laulua. Syntyi konserttisarjan nimeltä Lossiranta Areena. Sarja käynnistyy tiistaina.

– Taustalla oli myös ajatus siitä, että niin monet ammattilaulajat menettivät työnsä kevään ja kesänkin ajalta. Halusimme hieman paikata tätä ja kutsua Savonlinnasta lähtöisin olevia ammattilaulajia konsertoimaan pienimuotoiseen sarjaan, kertoo Chieko Okabe-Silvasti.

– Kansallismaiseman tuntumassa voi kuulla kahdessa konsertissa nuoria laulajia ja neljässä upeita nuoria ammattilaulajia, joilla on tausta Savonlinnassa ja Savonlinnan taidelukiossa.

Kuuden puutarhakonsertin sarja alkaa tiistaina ja jatkuu elokuun alkupuolelle. Ensimmäinen ja viimeinen konsertti tuovat lavalla nuoria laulunopiskelijoita, jotka eivät ole vielä ammattiopinnoissa.

Kesäkonserttisarjassa on luvassa on rakastettua musikaali- ja oopperamusiikkia pianon säestyksellä.

Ensimmäiseksi uusia ääniä

Sarja alkaa tiistaina Neue Stimme -konsertilla, jossa laulavat konsertin nimen mukaan "uudet äänet", eli sopraano Anni Karvinen ja Mirjami Hanhisalo sekä basso Eero Kelosuo. Kaikki ovat opiskelleet Savonlinnan taidelukion musiikkilinjan Ooppera-musiikkiteatteri-koulutuksessa Chieko Okabe-Silvastin oppilaina. Nyt opettajana on Jorma Silvasti.

Hanhisalo ja Kelosuo ovat jo valmistuneet lukiosta, Karvinen jatkaa vielä taidelukiossa ainakin vuoden loppuun. Kaikilla on tähtäimessä musiikin ammattiopinnot.

– Ohjelmassa on tunnettuja aarioita, kuten Sarastron aaria Isis ja Osiris Taikahuilusta, duettoja ja yksi tertsetto, joita olemme harjoitelleet myös alkukesällä. Konsertin pianisti on Hannu Salmenkivi, kertoo Chieko Okabe-Silvasti.

Sateella siirrytään sisätiloihin

Jos sää on hyvä, kaikki konsertit pidetään hotellin puutarhassa. Jos sataa, siirtyvät konsertit sisään, jolloin kuulijamäärää pitää rajoittaa noin 30:een. Esityksissä on käytössä kaikki oopperan perinteiset kielet.

Sarjan muut esiintyjät ovat mezzosopraano Anu Ontronen ja pianisti Jenna Ristilä, molemmat Savonlinnasta kotoisin, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto ja pianisti Maija Teikari, baritoni Joonas Asikainen ja sopraano Päivi Pylvänäinen Aino Ackté -teemalla, baritoni Sampo Elias Asikainen ja sopraano Saara Silvennoinen sekä viimeisessä konsertissa 10.8. tämän hetken ooppera-musiikkiteatterilinjalaiset ja heidän harjoittelemansa Mika Siekkisen säveltämän Uppo-Nalle-oopperan parhaat palat.

Konserttisarja toteutetaan yhteistyönä esiintyjien ja savonlinnalaisen yrityskumppanien kanssa.

– Rakkaus musiikkiin ja lauluun yhdistää ihmisiä, samoin yhdessä tekeminen ja kokeminen. Bel canto, kaunis Saimaa ja Olavinlinna ulkokonsertissa – tämä kaikki yhdessä luo varmasti kuulijoille hienon elämyksen.

Lossinranta Areena, Avajaiskonsertti: Neue Stimme -konsertti 7.7. klo 16, Anni Karvinen, Mirjami Hanhisalo, Eero Kelosuo ja Hannu Salmenkivi. Lossiranta Lodgen puisto.

Lossinranta Areena 2020

7.7. Avajaiskonsertti: Neue Stimme

14. 7. Donna Fatale: mezzosopraano Anu Ontronen, pianisti Jenna Ristilä.

21.7. Diva: altto Maiju Vaahtoluoto ja pianisti Maija Teikari.

27.7 Aino Ackté Comes Back: baritoni Joonas Asikainen ja sopraano Päivi Pylvänäinen.

3. 8. Primadonna et Cavalier: baritoni Sampo-Elias Asikainen ja sopraano Saara Silvennoinen, pianisti Hannu Salmenkivi.

10.8. Fin de la Saison: Mika Siekkisen Upponalle-lastenoopperan makupaloja, esiintyjinä Taidelukion oopperalinjan tämän hetken opiskelijat, pianossa Chieko Okabe-Silvasti, sekä baritoni Joonas Asikainen ja pianisti Sanni Antikainen.