Puruvesi Popissa nähdään pyrotekniikkaa ensimmäistä kertaa — festivaali alkaa perjantaina

Puruvesi Pop -festivaali järjestetään ensi viikonloppuna Kerimäellä.

Antti Varonen

Puruvesi Pop -festivaali järjestetään ensi viikonloppuna Kerimäellä. Kuva vuoden 2015 festivaalilta.

Ensi viikonloppuna juhlittavan Puruvesi Pop -festivaalin järjestelytyöt ovat täydessä vauhdissa. Tänä viikonloppuna festivaalialueella on pystytetty aitoja ja tapahtumarakenteita.

— Järjestelyt ovat edenneet mallikkaasti. Viikonvaiheessa talkooporukka on ollut töissä ja olemme saaneet aluetta paljon valmiiksi, festivaalia järjestävän Keiku-yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Silvennoinen kertoo.

Silvennoisen mukaan tänä vuonna talkoolaisten työvuoroja on jaettu pidemmälle aikavälille. Näin työvuoroja on ollut helpompi sovitella talkoolaisten kanssa.

— Talkoolaiset ovat isossa roolissa mahdollistamassa tapahtumaa. Siitä kiitos heille. Suuressa roolissa ovat myös paikalliset seurat ja yhdistykset, jotka antavat oman panoksensa eri osa-alueilla.

Festivaalialueen rakennustöitä tekee useita kymmeniä talkoolaisia. Tapahtumaviikonloppuna töissä on noin 150–200 henkilöä päivittäin.

Tapahtuman lipunmyynti on edennyt edellisvuosien tapaan. Silvennoisen mukaan tapahtumaa edeltävällä viikolla lippukauppa on perinteisesti ollut vilkasta.

— Iso osa lipuista myydään ovelta, sillä ihmiset katsovat keliä. Olemme varautuneet tähän, ja meillä on kapasiteettia ottaa vastaan suuria ihmismassoja.

Viime vuonna festivaalille osallistui 4500 kävijää tapahtumaviikonlopun aikana. Tänä kesänä festivaalille odotetaan saman verran ihmisiä.

Festivaalilla tullaan kuulemaan muun muassa Anssi Kelan, Happoradion ja Reckless Loven keikat. Silvennoinen kertoo ohjelman olevan tasokas ja tarjoavan festivaalikävijöille kesäistä menevää musiikkia.

— Yksi kohokohta on lauantai-ilta, jossa nähdään Juha Tapion ja Neljän Ruusun keikat. Myös paikallisia bändejä kannattaa tulla katsomaan. Kaikki festivaalille valitut bändit ovat livekunnoltaan erinomaisia.

Lauantaina päivällä Puruvesi Popin festivaalialue muuttuu Lasten Popin näyttämöksi. Tapahtumassa esiintyvät Pellepariskunta Nelli & Niilo ja Moottorin Jyrinä -yhtye. Lasten Popin pääjärjestäjä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kerimäen yhdistys.

Jos festivaaliviikonlopun olosuhteet ovat suotuisat, tullaan festivaalilla näkemään ensimmäistä kertaa pyrotekniikkaa. Tapahtumassa halutaan panostaa esitystekniikkaan.

— Festivaalin kokoon nähden teemme isoa ja näyttävää teknistä tuotantoa. Popissa tullaan näkemään suuren maailman meininkiä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.