Sinusta Tangomaestro? Savonlinnassa lauletaan alkukarsinnat lauantaina, mukaan saa tulla ken haluaa!

Valtakunnallisen TangoMaestro-tangolaulukilpailun alkukarsinta pidetään ensimmäistä kertaa myös Savonlinnassa.

Anu Penttinen

TangoMaestro-orkesteri soittaa kilpailun finaalissa, lauantain alkukilpailussa on karaokesäestysä. Orkesterissa Susanna Mieskonen-Makkonen,  KirsiLaamanen, harmonikka, Matti Makkonen, sello,Petri Herranen, piano, Toni Taskinen, kitara jaJarmo Hiekkala, kontrabasso.
TangoMaestro-orkesteri soittaa kilpailun finaalissa, lauantain alkukilpailussa on karaokesäestysä. Orkesterissa Susanna Mieskonen-Makkonen, KirsiLaamanen, harmonikka, Matti Makkonen, sello,Petri Herranen, piano, Toni Taskinen, kitara jaJarmo Hiekkala, kontrabasso.

Laulatko tangoa? Haluatko kilpailla? Oletko täysi-ikäinen?

Jos vastaat kaikkeen kyllä, kannattaa sinun suunnata lauantaina Savonlinnan Kulttuurikellarille, jossa käydään Viidensien valtakunnallisten TangoMaestro-tangokilpailun alkukilpailu. Alkukilpailut pidetään nyt ensimmäistä kertaa Savonlinnassa.

– Kilpailu on kaiken kaikkiaan kolmiportainen. Alkukilpailuja pidetään ympäri Suomea ja niissä haetaan laulajia semifinaaleihin, jotka pidetään toukokuussa.

– Niistä valitaan syyskuun loppukilpailuun neljä nais- ja neljä mieslaulajaa. Kaksivaiheisessa finaalissa lauletaan Tangomaestro-orkesterin säestyksellä, kertoo Savonlinnan Matti Makkonen, joka vastaa orkesterin sovituksista.

Lauantain alkukilpailu käydään karaoke-säestyksellä. Paikalla on tärkeimpänä kilpailun taiteellinen johtaja ja tuomariston puheenjohtaja, tenori, laulunopettaja Matti Taskinen Kuopiosta. Hän on tärkeä mies on silloin, kun päätetään jatkoon pääsystä.

Alkukarsintaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Riittää, että tulee itse paikan päälle eli Kulttuurikellariin lauantaina. Ilmoittautuminen alkaa klo 18 ja karsinta klo 19.

Naisille ja miehille on omat sarjat. Kilpailua tuottava TangoSawo ry myös kouluttaa kilpailuun osallistuvia laulajia.

Valtakunnallinen TangoMaestro-tangolaulukilpailu on Laulukilpailu perinteisen tangon tulkitsijoille. Viime vuonna alkukilpailukiertueelle eri puolilla Suomea osallistui peräti 290 laulajaa, joiden ikähaarukka oli 30-65.

TangoMaestro-tangolaulukilpailun finaalin liveorkesterina toimii kuudesta kokeneesta ammattimuusikosta koostuva akustinen TangoMaestro-orkesteri.

TangoMaestro-tangolaulukilpailun avoin alkukilpailu 15.2. Savonlinna, Kulttuurikellari. Ilmoittautuminen alkaa klo 18, alkukilpailu klo 19. Ei ennakkoilmoittautumista.