Uskomaton kahden näyttelijän Lokki-komedia vielä tänään Muhasaaressa, Tsehovin hengessä

Menkää katsomaan, kuinka vain kaksi näyttelijää voi muuntua kaikiksi Tsehovin Lokki-näytelmän henkilöiksi, tänään Muhasaaressa

Ella Mettänen ja Eero Ojala muuntautuvat tänään kaikiksi Lokki-näytelmän henkilöiksi Muhasaaren kesäteatterissa. Kahden näyttelijän Lokki on huima esitys.
Ella Mettänen ja Eero Ojala muuntautuvat tänään kaikiksi Lokki-näytelmän henkilöiksi Muhasaaren kesäteatterissa. Kahden näyttelijän Lokki on huima esitys.


Vielä tänään ehtii nähdä Muhasaaren kesäteatterissa kahden näyttelijän Lokki-näytelmän, joka on hurmannut katsojia ympäri Suomea muun muassa eatteri Jurkassa, Kajaanin runoviikoilla, Kansallisteatterissa ja Kotkan kaupunginteatterissa.
Kaksi valloittavaa näyttelijää Ella Mettänen ja Eero Ojala kaivautuvat hurmaavan groteskilla otteella Anton Tsehovin klassikon ytimeen. Esitys kunnioittaa alkuperäistekstin luonnetta ja etenkin Tsehovin ajatusta siitä, että Lokki on kirjoitettu komediaksi.
Näytelmän huumori kumpuaa ihmisen loputtomasta itsekkyydestä. Mettänen ja Ojala vaihtavat notkeasti roolista toiseen. Treplevin, Ninan ja muiden Tsehovin kirjoittamien henkilöiden lisäksi näyttämöllä vilahtaa myös hellyttäviä irvikuvia meistä itsestämme, 2010-luvun ihmisistä.
Mitään ei ole Lokkiin lisätty, jotain on kylläkin poistettu, mutta huumori ja draama säilytetty.
— Halusimme valmistaa Lokin, joka on ennen kaikkea hauska, kevyt ja liikuteltava versio. Esitys on suunniteltu kiertämään ja elämään repertuaarissamme vielä pitkään, kertoo Eero Ojala.
Treplevin, Ninan ja muiden Tsehovin kirjoittamien henkilöiden lisäksi näyttämöllä vilahtaa myös hellyttäviä irvikuvia meistä itsestämme, 2010-luvun ihmisistä. Ohjaus on Henri Tuulasjärven, puvustus Minna Harjuniemen. Esityksen kesto 80 min + väliaika.


Anton Tsehov: Lokki, kahden näyttelijän Ella Mettäsen ja Eero Ojalan esittämänä. Muhasaaren kesäteatterissa tänään ti 17.7. klo 15.

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.