Valokuvassa pienikin voi olla suurta — Mahdollisuus-näyttelyssä on esillä savonlinnalaislähtöisen Erna Kososen luontoaiheisia valokuvia

Erna Kosonen järjestää näyttelyn nyt ensimmäistä kertaa.

Juho Papinniemi

Erna Kososen valokuvia on esillä pääkirjasto Joelissa.

Savonlinnalaislähtöisen Erna Kososen valokuvia on esillä pääkirjasto Joelissa. Mahdollisuus-näyttelyssä on esillä 11 luontoaiheista teosta.

— Pyrin kuvissani aina tuomaan esille arjen pieniä yksityiskohtia, joita ei välttämättä pysähtymättä huomaa. Haluan tehdä ne suuremmiksi, mitä ne todellisuudessa ovat. Näyttelyssä on esimerkiksi kuva, jossa on pyykkipojat narulla roikkumassa, ja taustalla näkyy mökki. Kuvassa pyykkipojat saavat yllättäen ison aseman, Kosonen kertoo.

Pyykkipoika-kuvan ohella Kosonen nostaa näyttelystä esille teoksen, jossa on kaksi tuolia laiturilla.

— Kuva on otettu kesäisenä aamuyönä kaverin mökillä muutama vuosi sitten. Kuvassa on muoviset puutarhatuolit ja todella kaunis maisema. Kuvassa kiehtoo se, miten yleensä hyvin rumista muovituoleista saa hyvin näyttävän teoksen ja voimakkaan fiiliksen.

Näyttelyn Mahdollisuus-nimi viittaa näyttelyyn itseensä. Nyt pidettävä näyttely on Kososen ensimmäinen.

— Halusin pitää näyttelyn Savonlinnassa, sillä olen sieltä kotoisin, ja siellä useimmat tutut pääsevät sen katsomaan. Kun pidän näyttelyn ensin täällä, saan rohkeutta, ja tämä antaa mahdollisuuden pitää näyttely myöhemmin jossain muualla.

Graafisen suunnittelijan koulutuksen saanut Kosonen on harrastanut valokuvausta vuodesta 2009 alkaen. Valokuvaajana hän on itseoppinut.

— Valokuvaamisessa parasta on lopputulos ja fiilis, mikä kuvaamisesta syntyy. Jos sattuu olemaan huono päivä, ottaa kameran käteen, niin huolet unohtuu.

Mahdollisuus-valokuvanäyttely Savonlinnan pääkirjasto Joelissa 9.9. saakka.

Juho Papinniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.