Elokuvien Hopeatähti-sarja tuo valkokankaalle karismaattisia taiteilijoita ja johtajia

Savon Kinojen elokuvasarjassa Savonlinnassa esitetään syksyn aikana kuusi viihdyttävää elokuvaa, joista kolme on syksyn kotimaisia uutuuksia.

Komeetta/ Sami Kuokkanen

Tositapahtumiin perustuva elokuva Marian paratiisi kertoo karismaattisesta ja enkelimäisestä, mutta myös erittäin voimakkaasta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja hänen uskollisista seuraajistaan 1920-luvun Suomessa. Pääroolissa loistaa Pihla Viitala.
Tositapahtumiin perustuva elokuva Marian paratiisi kertoo karismaattisesta ja enkelimäisestä, mutta myös erittäin voimakkaasta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja hänen uskollisista seuraajistaan 1920-luvun Suomessa. Pääroolissa loistaa Pihla Viitala.

Suosittu Hopeatähti-sarjan syyskausi alkaa Savon Kinon elokuvateattereissa Savonlinnassa keskiviikkona 11. syyskuuta. Sarjassa esitetään kuusi elokuvaa, joista kolme on syksyn kotimaisia uutuuksia.
Sarjan aloittava Olen suomalainen on Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva Kari Tapiosta, rakastetusta taiteilijasta, josta kasvoi koko kansan tuntema legenda. Kari Tapiota elokuvassa näyttelee Matti Ristinen.

Solar Films / Jaana Rannikko

Elokuva Kari Tapiosta on ennen kaikkea tarina ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvoi koko kansan tuntema legenda. Kari Tapiota esittää Matti Ristinen.
Elokuva Kari Tapiosta on ennen kaikkea tarina ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvoi koko kansan tuntema legenda. Kari Tapiota esittää Matti Ristinen.

Tv:n suosikkisarja Downton Abbey muuttuu loisteliaaksi valkokangaselämykseksi, jossa katsojien rakastama Crawleyn perhe ja heidän uskollinen palveluskuntansa valmistautuvat elämänsä tärkeimpään tapahtumaan.
Uutinen Englannin kuninkaan ja kuningattaren vierailusta kartanossa käynnistää skandaalien, romantiikan ja juonittelun värittämän tapahtumaketjun, joka asettaa Downtonin tulevaisuuden vaakalaudalle. Elokuvan on ohjannut Michael Engler.

Mestari Cheng on sympaattinen, pienimuotoinen draamaelokuva kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa lappilaiseen syrjäkylään. Kulttuurien väliset erot luovat ensin kuiluja, mutta vähitellen kohtaamisista syntyy syvää ystävyyttä, hyväksyntää ja jopa rakkautta. Mika Kaurismäen ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Chu Pak Hong, Anna-Maija Tuokko, Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri.

Mestari Cheng on sympaattinen, pienimuotoinen draamaelokuva kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa lappilaiseen syrjäkylään.

Zaida Bergroth on ohjannut vahvan draaman Marian paratiisi. Tositapahtumien inspiroima elokuva kertoo karismaattisesta ja enkelimäisestä, mutta samalla myös erittäin voimakkaasta lahkojohtajasta Maria Åkerblomista ja hänen uskollisista seuraajistaan. Elokuvan nimiosaa näyttelee Pihla Viitala, ja muissa rooleissa ovat esimerkiksi Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Myös Judy tuo valkokankaalle vaikuttavan naisen tarinan - tarinan unohtumattomasta taitelijasta Judy Garlandista. Elokuva, jossa kuullaan joukko Garlandin rakastetuimpia kappaleita, kertoo viihteen historian lehdille jääneestä äänestä, kyvystä rakastaa ja maagisesta hohdosta, joka ympäröi yhtä maailman suurimpiin tähtiin kuulunutta naista. Rupert Gooldin ohjaaman elokuvan pääosassa on Renée Zellweger.

Hopeatähti-sarjan päättää marraskuussa komedia Tähtitytöt. Se on hurmaava ja hyväntuulinen, mutta samalla myös syvempää sanomaa esille tuova elokuva iäkkäistä rouvista, jotka perustavat oman cheerleading-joukkueen. Zara Hayesin ohjaaman elokuvan pääosissa tanssivat Diane Keaton, Jacki WeaverPam Grier, Celia Weston ja Rhea Perlman.

Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytöksiin ovat tervetulleita kaikki muutkin ikään katsomatta. Elokuvien alustajina toimivat Timo Keski-Orvola ja Ari Tiippana. Sarjan järjestävät yhteistyössä Savon Kinot ja Savonlinnan kulttuuritoimi.

Sarjan aloittavan Olen suomalainen –elokuvan näytös järjestetään Killan sisätilaremontin vuoksi Kuvalinnassa. Näytökset palaavat Killaan remontin valmistuttua.

Hopeatähti-näytökset:

11.9. Aleksi Mäkelä: Olen suomalainen.
25.9. Michael Engler: Downton Abbey.
9.10. Mika Kaurismäki: Mestari Cheng.
23.10. Zaida Bergroth: Marian paratiisi.
6.11. Rupert Goold: Judy.
20.11. Zara Hayes: Tähtitytöt.
Näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 13.
Olen suomalainen esitetään Kuvalinnassa, muut Killassa.

Liput 8 euroa. Ennakko-ostoa suositellaan.