Tilaajalle

Lukiodiplomeista tulee ehkä osa ylioppilastutkintoa – Uudistusta esittäneen selvitysryhmän jäsen Reima Härkönen uskoo, että tutkinnon osana diplomit alkaisivat vaikuttaa korkeakoulujen opiskelijavalintoihin

Selityshenkilöt esittävät, että kaikissa lukiokoulutusta järjestävissä kunnissa pitäisi tulevaisuudessa olla mahdollisuus musiikin, kuvataiteen ja liikunnan lukiodiplomin suorittamiseen.

Soila Puurtinen

Kai Hakkarainen suorittaa kuvataiteen lukiodiplomin alkavana keväänä. Rehtori Reima Härkönen on yksi selvityshenkilöistä, jotka esittivät, että lukiodiplomi  tulevaisuudessa nousee osaksi ylioppilastutkintoa.
Kai Hakkarainen suorittaa kuvataiteen lukiodiplomin alkavana keväänä. Rehtori Reima Härkönen on yksi selvityshenkilöistä, jotka esittivät, että lukiodiplomi tulevaisuudessa nousee osaksi ylioppilastutkintoa.

Taito- ja taideaineissa, liikunnassa, teknologiassa sekä yrittäjyydessä suoritetut lukiodiplomit nousevat tulevaisuudessa osaksi ylioppilastutkintoa, jos opetusministeri Jussi Saramolle (vas.) luovutetun selvityksen esitykset toteutuvat. Kolmihenkiseen selvitysryhmään kuulunut Savonlinnan taidelukion rehtori Reima Härkönen arvioi, että muutos voisi tapahtua seuraavalla vaalikaudella eli aikaisintaan vuonna 2023.