Sosterin alueella yksi uusi koronavirustartunta – Tartunnalle on voinut altistua Prismassa viime viikon keskiviikkona

Tartunnan lähde on jäljitetty pääkaupunkiseudulle.

Katja Luoma

Yksi uusi positiivinen koronatartunta on löytynyt Sosterin alueelta eilen, 23. marraskuuta.
Yksi uusi positiivinen koronatartunta on löytynyt Sosterin alueelta eilen, 23. marraskuuta.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella on eilen 23. marraskuuta todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan lähde on jäljitetty pääkaupunkiseudulle, Sosterin tiedotteessa kerrotaan. Tartuntaketju on selvitetty, eikä sen osalta tarvita jatkotoimenpiteitä tällä hetkellä.

Tapaukseen liittyen koronavirukselle on voinut altistua Savonlinnan Prismassa keskiviikkona 18. marraskuuta kello 11–12 välisenä aikana.

– Kaupassa tällöin asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja ottamaan herkästi yhteyttä Sosteriin koronavirustestiin pääsemiseksi, Sosterista neuvotaan.

Kolme uutta tartuntaa kahden viikon aikana

Viimeisten kahden viikon aikana Sosterin alueella on todettu kolme uutta tartuntaa, Sosterin viikottaisessa tilannekuvassa raportoidaan. Koronatartuntojen ilmaantuvuus alueella on nyt 7,5 / 100 000 asukasta.

Viikolla 46 Sosterissa otettiin yhteensä 443 testiä. Testeistä ei löytynyt positiivisia tuloksia. Viikolla 47 Sosterissa otettiin yhteensä 460 testiä. Testeistä 0,7 prosenttia oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes 100 prosenttia, eli tartunnanjäljityksellä ketjut on saatu kartoitettua ja taudin leviäminen hallintaan.

Koronaviruksen leviämisvaihe Itä-Savossa on edelleen perustasolla.

Laajennettu maskisuositus, etätyösuositus ja vierailusuositus ovat Itä-Savon alueella entisellään.

Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 1. joulukuuta 2020.

Uutista päivitetty Sosterin viikottaisella tilannekuvalla 24.11. klo 10.43.