Janne Leinonen hankki höyrylaiva Saariston takaisin Saimaalle – "Olemme jo pidempään haaveilleet s/s Saariston palauttamisesta takaisin Savonlinnan satamaan"

Tiedotteessa kerrotaan, että vuonna 1911 Joroisissa valmistunut s/s Norkulla jättää Itämeren rannat ja palaa kesäkuussa Savonlinnaan. Höyrylaiva saa nimen, josta sen tunnistavat norpatkin. Komentosillan eteen kirjaillaan nimittäin s/s Saaristo – nimi, jolla laiva seilasi Saimaalla vuosikymmenten ajan.

Kuvakaappaus / Janne Leinonen

Saaristo-laiva palaa Saimaalle.
Saaristo-laiva palaa Saimaalle.

Vuonna 1911 Joroisissa valmistunut s/s Norkulla palaa kesäkuussa Savonlinnaan. Höyrylaiva saa nimen nimekseen vanhan tutun nimen s/s Saaristo, josta sen tunnistavat norpatkin.

Tiedotteessa kerrotaan, että tuolla nimellä laiva seilasi Saimaalla vuosikymmenten ajan.

Laivan palauttaa Saimaalle alueen johtava risteilyvarustamo LP Management Oy.

– Olemme jo pidempään haaveilleet s/s Saariston palauttamisesta takaisin Savonlinnan satamaan. Laivalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, jolla on ollut iso merkitys Savonlinnan – Säämingin alueen vesiliikenteelle, yhtiön toimitusjohtaja Janne Leinonen kertoo tiedotteessa.

Leinosen mukaan Saaristo-höyrylaivan hankinta on osa kasvustrategiaa, jossa yhtiö vahvistaa asemiaan maisema- ja tilausristeilytoiminnassa ja laajentaa luksusristeilyihin.

Leinonen sanoo, että nyt hankittu laiva korvaa s/s Paul Wahlin, joka siirtyy muunnostöiden valmistuttua luksusmatkailijoiden käyttöön.

LP Management risteily-yhtiön laivastoon kuuluu jatkossa kaikkiaan neljä höyrylaivaa – edellä mainittujen lisäksi s/s Savonlinna sekä s/s Punkaharju – ja Sunseeker 60 jahti – nimeltään m/y Kristiina.

Tiedotteessa muistutetaan, että matkailuala on kokenut rajun iskun koronapandemian myötä, mikä on saanut monet alan yritykset ja rahoittajat varpailleen. LP Management Oy:ssä nähdään silti koronan jälkeisessä ajassa suuria mahdollisuuksia.

Kuvakaappaus / Janne Leinonen

Saaristo-laiva palaa Saimaalle.
Saaristo-laiva palaa Saimaalle.

– Etäiset ja turvalliset luontokohteet tulevat olemaan voittajia matkailun elpyessä. Saimaan alueen matkailuyrityksillä on nyt tuhannen taalan paikka tarttua ennen näkemättömiin mahdollisuuksiin. Nämä mahdollisuudet ymmärretään myös alaa tuntevien sijoittajien ja rahoituslaitosten parissa. Ilman kumppanien jakamaa näkemystä kasvu ei olisi mahdollinen, kiittelee Leinonen tiedotteessa.

Leinonen sanoo, että yhtiö on investoinut viime vuosina yli 2 miljoonaa euroa kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Tiedotteessa todetaan, että jos asiat etenevät suunnitellusti, yhtiön laivasto tulee kasvamaan lähivuosina kansainvälistä huomiota herättävään mittaan. Kasvua haetaan myös risteilyliiketoiminnan ulkopuolelta.

– Ideoita piisaa. Kyse on lähinnä siitä millä aikataululla kasvua kyetään kestävästi edistämään. Laivaston ohella tarvitaan huippuluokan henkilöstö, kumppanit ja kattava verkosto. Toistaiseksi olemme onnistuneet hyvin, mutta asiat vaativat aikaa. Mitä enemmän kasvamme, sitä kauempaa on haettava voimavaroja, Leinonen sanoo.