Kesän viimeinen hellepäivä on mitä todennäköisimmin käsillä tänään!

Pitkä hellejakso on päättymässä ensi yönä luonnollisista syistä. Sadekuurot piiskaavat Savonlinnaa aamuyöstä. Sunnuntaina ei päästä enää edes 20 asteeseen.

Lukas Pearsall

Tänään kannattaa melskata vedessä sydämensä kyllyydestä, sillä käsillä on todennäköisesti kesän viimeinen hellepäivä.

Tänään, 10. elokuuta on todennäköisesti käsillä vuoden viimeinen hellepäivä. Luvassa on jopa +30 astetta lämmintä ja täyttä auringon paistetta.

Ilmatieteen laitoksen täksi päiväksi lupaamat kovat ukkospuuskat näyttäisivät ehtivän Etelä-Savoon vasta lauantain vastaiseksi aamuyöksi huomattavasti laimeampina kuin alunperin ennustettiin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kuvailee perjantain ja lauantain välisen yön sateita kuurotteluksi.

—Lauantaina ei ehkä päästä enää hellerajan yli. Lämpöä näyttäisi olevan nipin napin 24 astetta. Sää voi tuntua vähän viileämmältäkin noin 10 metriä sekunnissa puhaltelevan puuskaisen tuulen takia, sanoo Karusto.

Loppuviikosta kuivuu ja lämpenee

Sunnuntaina sää viilenee entisestään, sillä Suomea lähestyy lounaasta matalapaine, ja sen mukanaan tuomat kuurosateet saattavat yltää Savonlinnaan saakka.

Paikallisia kuuroja esiintyy laajalla rintamalla eikä vain harvakseltaan kuten edellisen sadejakson aikana. Lämpötila jää alimmillaan 16—17 asteeseen, 20 astetta voi mennä rikki auringossa.

Loppuviikkoa kohden sää kuivenee ja lämpenee uudelleen, mutta hellelukemiin tänä kesänä tuksin enää päästään.

Palovaroitus ei ole enää voimassa Etelä-Savon alueella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut