Kohu Hanna Kososen pukeutumista koskevasta uutisoinnista aaltoilee — Nyt eduskuntaan puuhataan mekkotempausta

Muun muassa vasemmistoliiton puoluejohtaja Li Andersson kutsuu ihmisiä pukemaan keltaisen mekon Eduskunnan seuraavaan täysistuntoon.

Soila Puurtinen

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö saapuivat Olavinlinnaan laivalla. Heitä oli vastaanottamassa Savonlinnan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen sekä oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.
Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö saapuivat Olavinlinnaan laivalla. Heitä oli vastaanottamassa Savonlinnan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen sekä oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Vladimir Putinin Savonlinnan-vierailun erikoisin sivujuonne lienee se, että eduskuntaan puuhataan nyt mekkotempausta.

Kaikki alkoi Ilta-Sanomien otsikosta: "Keltamekkoinen nainen varasti huomion Olavinlinnan laiturilla — Putinin vieressä myös illallisella.”

Nainen keltaisessa mekossa oli Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.). Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kritisoi Twitterissä Ilta-Sanomien otsikkoa, joka oli hänestä alentava.

— Jutussa toki kerrottiin, kenestä henkilöstä oli kysymys, ja juttu oli sinänsä kirjoitettu virheettömästi, Hanna Kosonen itse kommentoi Itä-Savolle.

— Tämä on iltapäivälehtien tapa ja tyyli tehdä otsikointia. Itse olen Twitterissä kommentoinut Ilta-Sanomien reaktiota lähinnä humoristiseen sävyyn.

Aiheesta nousi sosiaalisessa mediassa laaja keskustelu. Toimittaja Barbara Lybeck ehdotti, että naiset pukeutuisivat keltaiseen mekkoon eduskunnan seuraavaan täysistuntoon 5. päivänä syyskuuta. Asiasta innostui välittömästi muun muassa kaksi puoluejohtajaa, vasemmistoliiton Li Andersson ja kristillisten Sari Essayah. Sari Essayah veisteli Twitterissä pukevansa keltaisen mekon puoluekokoukseen, jotta media noteeraisi kokouksen.

Sosialidemokraattien kansanedustaja Pilvi Torsti tarjoutui Twitterissä lainaamaan vaatekaapistaan keltaisia mekkoja tempausta varten 5.9.

Markus Kuokkanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.