Savonlinnan seurakunta aloittaa oman soittokampanjan yli 80-vuotiaille seurakunnan jäsenille vielä tällä viikolla

Soittoja jatketaan läpi kesän sen mukaan, miten työntekijät ovat vapaana erilaisista kirkollisista toimituksista.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen sanoo, että soittokierrokset yli 80-vuotiaille halutaan käynnistää, vaikka välttämättä kesän aikana jokaiselle yli 3000 seurakunnan iäkkäälle jäsenelle ei ehditäkään soittaa. Arkistokuva.
Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen sanoo, että soittokierrokset yli 80-vuotiaille halutaan käynnistää, vaikka välttämättä kesän aikana jokaiselle yli 3000 seurakunnan iäkkäälle jäsenelle ei ehditäkään soittaa. Arkistokuva.

Savonlinnan seurakunta oli varautunut olemaan mukana kaupungin järjestämässä Puhelin langat laulaa -puhelinkontaktointihankkeen toteuttamisessa noin 20 työntekijän voimin. Hankkeen viivästyttyä eri syistä seurakunta joutuu jäämään sivuun sen toteutuksesta. Savonlinnan seurakunnan lehdistötiedotteen mukaan seurakunta on päättänyt kuitenkin tukea hanketta auttamalla vapaaehtoisten etsimisessä tiedottamalla mahdollisuudesta seurakunnan omissa kanavissa.

– Hallituksen uudet kesäkuun alusta voimaan tulevat koronalinjaukset antavat mahdollisuuden käynnistellä seurakunnan kokoavaa toimintaa. Tästä johtuen työntekijöillämme ei ole enää riittävästi aikaa Puhelin langat laulaa -hankkeen soittojen toteuttamiseen, pahoittelee kirkkoherra Sammeli Juntunen tiedotteessa.

Seurakunta käynnistää välittömästi oman soittokampanjan yli 80-vuotiaille seurakunnan jäsenille, Seurakunta tiedottaa.

Soitot keskitetään niille seurakunnan alueille, joissa kunta tai muu toimija ei ole vielä soittokierrosta toteuttanut. Näitä ovat Savonlinnan keskustan alue, Kerimäki, Savonranta ja Punkaharju.

– Kesäkuussa alkavat jo jumalanpalvelukset ja rippileirit, ja yli 80-vuotiaita on Savonlinnan seurakunnan alueella yli 3000, joten ihan jokaista emme välttämättä ennätä tavoittaa. Ajattelimme, että soittokampanja on kuitenkin parempi saada käyntiin, että ehdimme edes jollekin soittaa, Juntunen sanoo.

Soittoja jatketaan läpi kesän sen mukaan, miten työntekijät ovat vapaana leirityöstä, jumalanpalvelusten toteuttamisesta sekä kirkollisista toimituksista.

Soittoja toteuttavat seurakunnan työntekijät omista puhelinnumeroistaan. He ovat työnsä puolesta vaitiolovelvollisia, joten keskusteleminen on turvallista ja luottamuksellista. Soittajat kertovat aluksi soittavansa seurakunnasta ja esittelevät itsensä. Puheluiden aikana kysellään vointia ja kuulumisia sekä kartoitetaan tarvetta diakoniatyöntekijän tai papin yhteydenotolle.

Puhelujen myötä halutaan antaa riskiryhmään kuuluville ikäihmisille myös hengellistä tukea ja rohkaisua korona-aikana, jolloin he eivät voi osallistua seurakunnan toimintaan.