Farmari 2020 -maatalousnäyttely perutaan tältä kesältä Mikkelissä – Tapahtuma järjestetään kesällä 2022

Tapahtumapaikkana on myös kesällä 2022 Mikkeli.

Mari Koukkula

Farmari-maatalousnäyttely järjestettiin edellisen kerran Mikkelissä vuonna 2010.
Farmari-maatalousnäyttely järjestettiin edellisen kerran Mikkelissä vuonna 2010.

Farmari 2020 siirtyy tämän vuoden kesältä kesälle 2022. Maatalousnäyttely järjestetään silloinkin Mikkelissä Kalevankankaalla.

Asian päätti järjestävän keskuksen eli Proagria Etelä-Savon hallitus. Siirron syynä on laajentunut koronavirusepidemia Suomessa.

– Emme voi olla varmoja, että koronavirusepidemia on ohitse rajoitteineen tulevan heinäkuun alussa. Näyttelykävijöiden ja -asettajien turvallisuus on tämän päätöksen pohjana, sanoo Proagria Etelä Savon toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo tiedotteessa.

Farmariin oli ehtinyt ilmoittautua mukaan jo paljon näyttelyasettajia. Yhteensä näytteilleasettajia odotettiin paikalle noita 500:aa. Lisäksi Mikkeliin odotettiin jopa 75 000 näyttelykävijää eli kyseessä olisi ollut Mikkelin kesän suurin tapahtuma.

– Käymissämme keskusteluissa siirto on ymmärretty ja otettu hyvin vastaan. Toimimme siten, että tehtyjen varausten perumiset ja siirrot ovat helppoja näytteilleasettajille, Pahkasalo sanoo.

Farmari 2022 -näyttelyn näytteilleasettajailmoittautuminen avautuu syksyllä 2021.

Alun perin Farmari piti järjestää Mikkelissä jo kesällä 2019, mutta silloin Proagria päätti tahdistaa uusiksi valtakunnalliset maatalousnäyttelyt.