Uusi reppu kaikkien ekaluokkalaisten selkään – Osuuspankki ja Pelastakaa Lapset ry keräävät Savonlinnassa reppuja annettavaksi niille, joilla ei ole uuteen reppuun varaa

Käyttämättömät reput voi viedä Osuuspankin Savonlinnan konttorin keräyspisteeseen 31.7. mennessä. Sieltä ne toimitetaan Savonlinnan Pelastakaa lapset ry:lle, joka jakaa reput lapsille.

Katri Ikävalko, Katri Ikävalko

Ei ole sama, minkälaisissa tamineissa koulun aloittaa, ja ekaluokkalaiselle reppu on se kaikkein tärkein. Käyttämättä jääneen repun voi lahjoittaa Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan konttorissa  olevaan keräyspisteeseen, joka on avoinna heinäkuun loppuun saakka.

Savonlinnan Pelastakaa Lapset ry ja Suur-Savon Osuuspankki keräävät koulureppuja tavoitteenaan lahjoittaa reppu jokaiselle vähävaraisen perheen koulutietään aloittavalle lapselle.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän repun tai penaaliin Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan konttorin pankkisalissa olevaan keräyspisteeseen. 

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Kunnon reppu on lapselle tärkeä

Lahjoitukset voi toimittaa 31.7. mennessä Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan konttorin pankkisalissa olevaan keräyspisteeseen ma-pe klo 13-16 välisenä aikana.

Suur-Savon Osuuspankki toimittaa reput Savonlinnan Pelastakaa Lapset ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa koulutietään aloittaville lapsille. 

Suur-Savon Osuuspankin markkinointipäällikkö Tarja Wasenius toivoo, että mahdollisimman moni innostuu keräykseen mukaan.

—Reppukeräyksen avulla voidaan edistää lasten ja nuorten tasavertaisuutta ja vähentää kiusaamista, Wasenius sanoo.

Reppu symbolisoi vahvasti koulu alkua.

—Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun, Wasenius kertoo.