Parikkalan kunta hankkii vanhuksille tuulettimia — Tuulettimien hankinnasta koituvat kustannukset ovat pienet, mutta ikääntyneille niiden merkitys on jaksamisen kannalta suuri

Tuulettimet ovat käytössä näillä näkymin heinäkuun alkuun mennessä.

Lukas Pearsall

Tuulettimet voivat olla merkittävä apu ikääntyneille jaksamisen kannalta.
Tuulettimet voivat olla merkittävä apu ikääntyneille jaksamisen kannalta.

Parikkalan kunta päätti tiistaina pidetyssä kokouksessa hankkia tuulettimia kotihoidossa asuville vanhuksille. Taustalla on Parikkalan kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän tekemä aloite.

Kunnanhallituksen pöytäkirjan mukaan Taina Jaako Eksoten vanhuspalveluista on pitänyt aloitetta kannatettavana ja tuulettimien hankkimista perusteltuna. Tuulettimien tarvetta selvitetään Eksoten toimesta etukäteen kotihoidon kanssa, joka omalta osaltaan pystyy valvomaan sekä tehostamaan tuulettimien käyttöä.

Tarkoituksena on, että tuulettimet ovat käytössä heinäkuun alkuun mennessä.

Hankintaan varattava summa on 600 euroa ja se käytetään määrärahoista, jotka on aiemmin kunnanhallituksessa hyväksytty ikäihmisten liikunnan ja turvallisuuden edistämiseen. Laitteiden luovuttamisen jälkeen kunta ei enää vastaa sen käytöstä tai teknisestä toimivuudesta.

Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen mielestä tuulettimien hankinnasta koituvat kustannukset ovat kokonaisuudessaan todella pienet, mutta ne voivat olla monelle ikääntyneelle merkittävä apu jaksamisen kannalta.

— Hienoa, että tällaisiakin aloitteita tehdään. Nämä ovat pieniä tekoja, joilla kuitenkin pystytään tukemaan kotona asumista, toteaa Huuskonen.