Sulkava haluaa tehdä kunnanviraston ja sen palvelut tutuiksi paikallisille — Kunnanvirastolla avoimet ovet keskiviikkona

Matalan kynnyksen tapahtumalla halutaan tehdä kuntaa ja sen palveluita tutuiksi.

Soila Puurtinen

Sulkavan kunnanvirastolla on keskiviikkona avoimet ovet.
Sulkavan kunnanvirastolla on keskiviikkona avoimet ovet.

Sulkavan kunnanviraston toimintaan sekä tiloihin voi tutustua, kun virastotalolla vietetään avoimien ovien päivää keskiviikkona 12. kesäkuuta.

Lisäksi virastolla on monenlaista neuvontaa ja esittelyä.

Potilasjärjestöt esittelevät toimintaansa Asiointipisteen tiloissa. Mukana ovat Sulkavan Sydänyhdistys, Juvan-Puumalan-Sulkavan Diabetesyhdistys, Savonlinnan Seudun Hengitysyhdistys, Savonlinnan Seudun Reumayhdistys ja Saimaan Syöpäyhdistys.

Infon lisäksi tarjolla on myös terveysmittauksia: halutessaan saa verenpaine-, verensokeri- ja PEF-mittauksia.

Asiointipisteen videoneuvotteluhuoneessa on etäpalvelun esittelyä; Asiointipisteen palveluvalikoimassa ovat mukana keskeisimmät viranomaiset: Kela, Poliisi, Työ- ja elinkeinotoimisto, Maistraatti, Verohallinto ja Etelä-Savon oikeusaputoimisto, ja palvelut ovat laajentuneet osalla viranomaisista etäpalvelulla.

Laivuri Martti Hämäläinen on lupautunut kertomaan entisaikojen höyrylaivahistoriasta ja kokemuksistaan noilta ajoilta, samalla voi tutustua Asiointipisteen aulassa oleviin Sulkavan tervahöyryhistoriasta kertovaan näyttelyyn ja Vanha Sulkava-valokuvakokoelmaan sekä entistä Kukkapään saha-aluetta esittävään pienoismalliin.

Terveystarkastaja on myöskin paikalla ja häneltä saa asiantuntijainfoa mieltä askarruttavissa asioissa.

Tilaisuudessa voi nauttia kupillisen kahvia keskustellen kunnanjohtajan ja hallintojohtajan kanssa tai seuraten valtuuston ja kunnanhallituksen kokoushuoneissa kuvaesitystä Sulkavan maisemista.

Kunnanviraston saunaosastolla on mahdollisuus kokeilla karaokea, monen muun lisäksi. Sulkavan kunnan tiedotteen mukaan kunnanjohtajakin on luvannut laulaa.

Kahvitarjoilu järjestetään 3. kerroksen aulassa.

Avoimet ovet Sulkavan kunnanvirastolla keskiviikkona 12. kesäkuuta kello 9—12.