Kenellä rahaa senioritalon vuokraan ja hoivaan Parikkalassa?

Vanhus- ja vammaisneuvoston mielestä kunnassa tulisi selvittää, miten tyhjillään olevia asuntoja voisi ottaa vanhusten asumiskäyttöön.


Parikkalassa tulisi selvittää, miten tyhjillään olevat asunnot soveltuvat vanhusten asumiskäyttöön ja mitä remonttia niissä pitäisi tehdä.

Tätä mieltä on vanhus- ja vammaisneuvosto.
Esimerkiksi Saaren palvelutalolla on tyhjillään 13 huonetta ja Uukuniemen palvelutalo on ollut tyhjillään jo pitemmän aikaa.

Muitakin tyhjiä tiloja on esimerkiksi Akonpohjassa. Asuntoja voi vuokrata myös Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen vanhustentukiyhdistyksiltä.
— Neuvostossa epäiltiin, että markkinaehtoinen asumis- ja palvelutuotanto tulee liian kalliiksi, eikä sovellu pienillä eläkkeille eläville ihmisille, kertoo neuvoston puheenjohtaja Lassi Valkeapää.

Senioritaloa suunniteltu

Hän vei neuvoston terveiset maanantaina seniori- ja yhteisöasumista pohtineelle työryhmälle.

Senioritalon rakentamista on nostettu Parikkalassa esille jo jonkin aikaa. Palvelutalo on kiinnostanut useita toimijoita, muun muassa Hoivaneliö Oy:tä, sen yhteistyökumppani Coronaria Oy:tä ja Attendoa.
Tonttejakin on jo katsottu ja yksi varattukin. Vuokra-asuntojen tai tehostetun hoivan hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Neuvostossa ihmeteltiin, miten vähän Parikkalassa tehtyyn asumiskyselyyn tuli vastauksia.

Vain 68 vastasi kyselyyn

Tulevaisuuden asumismuotoon ja asumisturvallisuuteen liittyvä kysely oli suunnattu yli 60-vuotiaille.
Se kosketti yli 2 000:ta henkilöä, mutta siihen vastasi vain 68 henkilöä.

Tiedotuksen onnistumista pohdittiin neuvostossa. Kyselyyn voi vastata Parikkalan kunnan kotisivuilla. Paperilomakkeita sai sieltä täältä.

— Vanhusten ja vammaisten asioista tiedotettaessa pitäisi miettiä, miten kohderyhmät tavoitetaan ja miten tiedotetaan selkeästi, muistuttaa Valkeapää.
Vastanneet kertoivat haluavansa asua kotona mahdollisimman kauan eri palveluiden avulla. Senioriasuminen kiinnostaa, samoin eläkkeen riittävyys siihen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet