Savonlinnan kaupunki alkanee jakaa ruokaostoksiin oikeuttavia kortteja vähävaraisille lapsiperheille – Tarkempi toimintamalli vielä avoin

Kaupunginhallituksen ja valtuuston on maanantaina määrä päättää ruoka-avun rahoituksesta. Kaupunginjohtaja esittää tukea vähävaraisille, koska lapset ovat pois varhaiskasvatuksesta ja koulusta eivätkä saa aterioita sieltä.

Pia Alapeteri

Lapsiperheissä voi tulla rahasta tiukkaa, kun lapset eivät saa päivittäistä ateriaa koulussa tai päiväkodissa.
Lapsiperheissä voi tulla rahasta tiukkaa, kun lapset eivät saa päivittäistä ateriaa koulussa tai päiväkodissa.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine esittää, että kaupunki alkaisi tukea vähävaraisia lapsiperheitä ruuanhankinnassa. Tukea myönnettäisiin harkinnanvaraisesti vähävaraisille perheille, joissa on varhaiskasvatusikäisiä tai kouluikäisiä lapsia.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi valtaosa koululaisista on etäopetuksessa kotona ja iso osa varhaiskasvatusikäisistä lapsista on otettu kotihoitoon. Lapset eivät siten saa aterioita koulussa tai päiväkodissa.

Tuen jakaminen alkaa keskiviikkona 1. huhtikuuta, jos kaupunginhallitus ja valtuusto päättävät ruokatuen rahoituksesta maanantaina. Laine esittää, että tarkoitukseen käytettäisiin 200 000 euroa ruoka- ja siivouspalveluille budjetoitua rahaa.

Tuen yksityiskohtainen malli on valmistelussa kaupunginjohtajan pikaisesti asettamalla ja rehtori Markku Kiisken johtamalla työryhmällä.

Todennäköisesti tuki jaettaisiin kaupoissa käytettävinä ruokakortteina. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kouluruokailumahdollisuus säilytetään vain lapsilla, jotka ovat lähiopetuksessa koulussa. Lähiopetuksessa saavat valtioneuvoston päätöksellä olla vain 1.–3.-luokkalaiset sekä eräät erityisryhmät. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee etäopetusta kaikille, jos se on mahdollista.

Kommentoidut