Kyrönsalmen sillat aukeavat viimeisiä kertoja — "Kieltämättä nostalginen hetki on tulossa, onhan nämä Kyrönsalmen nostosillat antaneet sen verran puheenaihetta kylälle"

Kyrönsalmen nostosilta aukeaa maanantaina aamulla. Seuraavan parin viikon ajan sillat voi vielä nähdä pystyssä vuoron perään, mutta sen jälkeen siltojen saranat saavat levätä rauhassa.

Soila Puurtinen

Kyrönsalmen sillat aukeavat vuoron perään vielä parin viikon ajan. Sen jälkeen sillat pysyvät kiinni lopullisesti.
Kyrönsalmen sillat aukeavat vuoron perään vielä parin viikon ajan. Sen jälkeen sillat pysyvät kiinni lopullisesti.

Maanantaina ja tiistaina tulevalla viikolla voi kokea nostalgisia hetkiä aamuliikenteessä, kun Kyrönsalmen silloista toinen aukeaa aamuruuhkan jälkeen. Syynä on muutostyö, jota tehdään sillan nostorakenteisiin.

— Teemme laakereiden tarkastuksen ja asennamme rajoitinkappaleet. Sen jälkeen silta menee lopullisesti kiinni, sanoo työmaapäällikkö Ville-Veikko Vitri Destialta.

— Silta avataan pahimman aamuruuhkan jälkeen siinä kello 8-9 aikoihin, mutta työmatkalaisten kannattaa tietysti varata aikaa vähän tavallista enemmän varmuuden vuoksi.

Silta kerrallaan kiinni

Muutostyöt tehdään kahden viikon aikana. Liikenne ei kuitenkaan katkea, sillä toisen sillan ollessa pystyssä liikenne ohjataan molempiin suuntiin toisen sillan kautta.

Ensimmäisessä vaiheessa muutostyö tehdään pohjoispuolen siltaan ja sen jälkeen siirrytään etelänpuoleiselle sillalle. Siltojen nostosylintereitä ei tässä vaiheessa vielä poisteta, Vitri sanoo.

— Ne jäävät toistaiseksi paikoilleen. Väylävirasto päättää niiden poistosta myöhemmin.

Haikeutta mielessä

Savonlinnan liikennejärjestelyjen parissa jo tovin työskennellyt Vitri myöntää tulevan muutostyörupeaman olevan haikean.

— Kieltämättä nostalginen hetki on tulossa, vaikka en paikkakuntalainen olekaan, Kuopiossa itse asuva Vitri sanoo.

— Onhan nämä Kyrönsalmen nostosillat antaneet sen verran puheenaihetta kylälle.