Nätkin uutta koulua viedään eteenpäin yhden kerroksen rakennuksena – Vanhan koulun purku käsillä ehkä jo tänä kesänä

Savonlinnan kaupunginhallituksessa koulun hankesuunnitelmasta myös äänestettiin.

Soila Puurtinen

Savonlinnan kaupunginhallitus oikeutti toimitilapalvelun kilpailuttamaan Nätkin nykyisen koulun purkamisen niin, että purkutyöt tehdään kesällä 2020.
Savonlinnan kaupunginhallitus oikeutti toimitilapalvelun kilpailuttamaan Nätkin nykyisen koulun purkamisen niin, että purkutyöt tehdään kesällä 2020.

Savonlinnan kaupunginhallitus äänesti Nätkin koulun hankesuunnitelmasta, mutta Sanna Metsälän (kesk.) kokouksessa tekemä vastaesitys kaupunginjohtajan esitykseen ei saanut riittävää kannatusta.

Metsälän esitys lähti siitä, ettei hankesuunnitelmaa hyväksytä, vaan kaupunginhallitus alkaa käsitellä jatkossa koko hankkeen tarpeellisuutta.

Metsälän mielestä uusi tarkastelu olisi ollut tarpeen kaupungin taloudenpidon näkökulmasta.

Metsälän mielestä kaupungilla on nyt paineita alijäämien kattamisessa. Tämän vuoksi kaupunginhallituksen olisi ollut syytä vielä kertaalleen käydä läpi koulujen oppilasmääräennakoinnit, erityisopetuksenpienryhmien sijoittamiset, opetustilojen realistiset tilatarpeet ja koulutilojen keskittämisestä syntyvät säästöt.

Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät Anja Backman (sd.), Olli-Pekka Kristiansson (sd.), Juha Kukkonen (ps.), Eero Piironen (kesk.), Ari Silvennoinen (sd.), Eija Stenberg (sd.), Tuukka Suomalainen (kesk.) ja Kirsi Torikka (kesk.).

Vastaesityksen puolesta ääniä kertyi Metsälän itsensä lisäksi Lauri Kososelta (vihr.) ja Seija Puputilta (kok.)

Myös Juha Kukkonen teki kokouksessa esittelijän esityksestä poikkeavan esityksen, jossa hän totesi, että koulunkäynti uudessa koulussa on voitava aloittaa viimeistään kevätlukukauden 2021 alussa tai heti kun koulu on valmistunut.

Kukkosen esitystä ei kuitenkaan kannatettu ja esitys raukesi.

Kaupunginhallitus päätti nyt viedä Nätkin koulun hankesuunnitelmaa eteenpäin yksikerroksisena rakennuksena.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeutti toimitilapalvelun kilpailuttamaan nykyisen koulun purkamisen niin, että purkutyöt tehdään kesällä 2020.