Punkaharjun Tuunaansaaressa Retretin entinen luolasto on nousemassa taas siivilleen kuin Feeniks-lintu tuhkasta — Katso videolta, mitä luolassa kokeillaan nyt ja mitä on luvassa myöhemmin

Lauantaina esiteltiin makupaloja, mitä kaikkea luolastoon voi tehdä lyhyessäkin ajassa virtuaalitodellisuuden keinoin. Itä-Savo kertoo sunnuntaina lisää luolaston tulevaisuuteen liittyvistä hienoista suunnitelmista, jotka toteutuessaan piristäisivät koko alueen matkailua ja taloutta.

Tuija Pauhu

Virtuaalisesti voidaan luoda kallioseinään vaikkapa tulenlieskoja.
Virtuaalisesti voidaan luoda kallioseinään vaikkapa tulenlieskoja.

Ensi kesänä Retretti saattaa nimenä olla hyvinkin palaamassa Tuunaansaaren luolastoon, jos kaikki menee maaliin kuten toivotaan.

Retretti on nimenä yhä yksi maan tunnetuimmista matkailubrändeistä, joten nimen paluu luolastoon olisi hyvä asia koko seutukunnan matkailulle.

Se tosin edellyttää, että luolastoon saadaan synnytettyä toimintaa, joka kestää vertailun vuonna 2012 konkurssiin menneen taidekeskuksen kanssa.

Lauantain selvisi, että uuden Retretin tarjoama näkymä alueen matkailuun olisi vielä monipuolisempi ja ympärivuotisempi kuin edeltäjällään. Luolastossa esiteltiin makupaloja, mitä kaikkea voisi tehdä virtuaalitodellisuuden keinoin. Virtuaalitodellisuus olisi osana ympärivuotista elämystarjontaa.

Luolaston omistavan Linholmen Oy:n toimitusjohtaja Pekka Nurminen sanoo, että nimen käyttöoikeudesta on keskusteltu Kruunupuiston johdon kanssa.

Tuunaansaaren luolastosta ei voi tällä hetkellä käyttää Retretti-sanaa mainitsematta sitä, että Retretti on nimenä nykyään Kruunupuiston omaisuutta. Mikäli ehdot entistä vastaavasta taide- ja matkailukeskuksesta toteutuvat, nimen palaaminen Tuunaansaareen voisi toteutua.

Tuunaansaaren luolaston suunnitelmista lisää tarinaa ja kuvia sunnuntaina Itä-Savon verkossa ja maanantaina lehdessä.

Tuija Pauhu

Tuunaansaaren luolaston uutta käyttöä esitteli projektijohtaja Paulus Puusaari, jolla on pitkä kokemus virtuaalimaailmasta pelialalta.