Tilaajalle

Savonlinnalaiset tahtoisivat sopia sairaalan tulevista palveluista jo ennen maakuntauudistusta — Mikkeliläisten mielestä lainsäädäntö on vielä liian levällään, jotta tarkkoja kirjauksia voitaisiin tehdä

Savonlinnalaiset valmistelijat ja mikkeliläiset maakuntauudistuksen valmistelijat ovat eri mieltä siitä, pitäisikö Savonlinnan sairaalan tulevaisuus jo valmisteluvaiheessa kirjata tarkemmalla sopimuksella. Samaan aikaan on vielä avoimena, antaako tuleva lainsäädäntö maakunnalla valtuudet päättää päivystävien ja leikkaavien sairaaloitten lukumäärästä alueellaan.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon maakuntavalmistelussa linjattiin jo syksyllä 2016, että 
maakunnassa on yksi sairaala, jolla on toimintayksiköt Savonlinnassa ja 
Mikkelissä. Savonlinnalaiset haluaisivat nyt määritellä tarkemmin 
Savonlinnan yksikön palvelut. Mikkeliläisten mielestä Savonlinnan 
sairaala on päätetty säilyttää, mutta palveluista ei vielä voi sopia 
sitovasti.
Etelä-Savon maakuntavalmistelussa linjattiin jo syksyllä 2016, että maakunnassa on yksi sairaala, jolla on toimintayksiköt Savonlinnassa ja Mikkelissä. Savonlinnalaiset haluaisivat nyt määritellä tarkemmin Savonlinnan yksikön palvelut. Mikkeliläisten mielestä Savonlinnan sairaala on päätetty säilyttää, mutta palveluista ei vielä voi sopia sitovasti.

Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.) ja Etelä-Savon maakuntauudistuksen johtoryhmän ja maakuntahallituksen savonlinnalainen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen (kesk.) ovat sitä mieltä, että maakuntauudistuksen valmistelussa tulisi tehdä kirjaus, joka varmistaisi päivystävän sairaalayksikön säilymisen Savonlinnassa maakuntauudistuksen jälkeen.

Uusimmat uutiset