BLC Telecomin kaapelitelevisioverkossa on tiistaina huoltokatko — Katko pimentää kaapeliverkon kanavat pariksi tunniksi

Katkon jälkeen televisioihin on tehtävä kanavahaku. Hyvitykseksi BLC Telecom tarjoaa Viasatin urheilu- ja elokuvakanavia vapaaseen katseluun 31.10. asti.

BLC:n kaapelitelevisioverkon huoltokatko koskee suurta osaa savonlinnalaisia kotitalouksia.
BLC:n kaapelitelevisioverkon huoltokatko koskee suurta osaa savonlinnalaisia kotitalouksia.

BLC Telecomin kaapelitelevisioverkon signaalintoimittaja vaihtuu tiistaina 29. lokakuuta. Muutoksen vuoksi palvelussa on huoltokatko kello 8–10 välisenä aikana. Myös kanavavalikoimaan on tulossa uudistuksia. Huoltokatkon jälkeen kaapelitelevisioverkossa oleville tv-laitteistoille tulee tehdä kanavahaku.

BLC Telecomin kaapelitelevisiosignaalin toimittajavaihdoksella varmistetaan, että Savonlinnan seudulla voidaan katsoa korkeatasoista teräväpiirtotelevisiota myös tulevaisuudessa ja valmistaudutaan yhä korkealaatuisempien 4K-lähetysten vastaanottoon.

BLC:n kaapelitelevisioverkon huoltokatko koskee suurta osaa savonlinnalaisia kotitalouksia.

— Kaapelitelevisio on vakiinnuttanut paikkansa savonlinnalaisten TV-palveluna. Verkon peittoalueella yli 80 prosenttia omakotitaloista on kytketty BLC Telecomin kaapelitelevisioverkkoon, kertoo BLC Telecomin verkkoliiketoiminnasta vastaava liiketoimintapäällikkö Eero Luoto lehdistötiedotteessa.

Signaalimuutoksesta johtuva huoltokatko pimentää kaapeliverkon kanavat hetkeksi tiistaiaamuna kello 8.00. Huoltokatkon on arvioitu kestävän kello 10 asti, mutta katkos voi olla myös ilmoitettua lyhyempi.

Huoltokatkon jälkeen kaapelitelevisioverkossa oleville tv-laitteille tulee tehdä kanavahaku. Ilman tätä tv-kuva tai kaikki kanavat eivät välttämättä näy lainkaan.

Uudistuksia kanavavalikoimaan

Kaapelitelevisioverkon signaalintoimittajan vaihtuminen vaikuttaa myös kaapelitelevision peruskanavatarjontaan, kanavanumerointiin sekä maksukanavakortilla tilattaviin kanavasisältöihin.

— Peruskanavatarjontaan uudistus on melko vähäinen. Merkittävin uudistus lienee JIM- ja LIV-kanavilla, joista tarjoamme muutoksen jälkeen myös teräväpiirtoversiot. TV-laitteistojen kanavahausta koituu kuitenkin kaikille asiakkaillemme hieman vaivaa, josta hyvitykseksi avaamme huoltokatkon jälkeen Viasatin urheilu- ja elokuvakanavia vapaaseen katseluun 31.10. asti, Eero Luoto kertoo.

Maksukanavavalikoimaan signaalimuutos tuo uusia kanavia ja kanavapaketteja.

— Olemme informoineet niitä maksukanava-asiakkaitamme, joiden kanavapaketteihin on tulossa uudistuksia, jo aikaisemmin. Suosituimmat maksukanavapaketit, kuten C Moren ja Viasatin urheilu- ja viihdesisällöt, säilyvät ennallaan, Luoto selvittää.

Maksukanavien kohdalla huoltokatko on pidempi, ja TV-kortin vaatimat kanavat ovat katsottavissa keskiviikkoon 30.10. mennessä.

BLC:n asiakaspalvelu palvelee muutospäivänä

Iäkkäämmissä tv-vastaanottimissa kanavahaku joudutaan yleensä tekemään tehdasasetusten kautta. Uudemmissa laitteissa ja älytelevisioissa pelkkä kanavahaku riittää. Jotkin televisiomallit saattavat ehdottaa kanavahaun tekemistä automaattisesti.

Ohjeita kanavahaun tekemiseen löytyy television tai digiboksin käyttöoppaasta. Mikäli kanavahaku ei omin voimin onnistu, BLC Telecom tarjoaa tv-laitteistojen virityspalvelun hintaan 20 euroa/laite. Palvelun voi tilata BLC:n asiakaspalvelusta tai verkkosivuilta.

Mahdollisten ongelmatilanteiden varalle BLC Telecomin asiakaspalvelu palvelee 29.10. kello 8–22 numerossa 015 577 5310, sähköpostilla asiakaspalvelu@blc.fi ja chat-palveluna verkkosivuilla www.blc.fi (chat avoinna klo 9–16).

Häiriöilmoitusten vastaanottopalvelu toimii normaalisti 24/7 numerossa 015 5775 350 tai sähköpostilla hairioilmoitukset@blc.fi.

Lisätietoa huoltokatkosta, signaalimuutoksesta ja uudistuneesta kanavavalikoimasta voi lukea osoitteesta www.blc.fi/tv.

Kommentoidut