Ministeri Jari Lepän (kesk.) mielestä Savonlinna ei voi siirtyä Pohjois-Savon maakuntaan — "Savonlinnan seudulle syntyvä palveluratkaisu on Etelä-Savon ja Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueen yhteinen"

Leppä esitteli maanantaina Savonlinnan kirjastossa hallitusohjelmaa yhdessä Hanna Kososen (kesk.) kanssa,

Soila Puurtinen

Jari Lepän mielestä Savonlinnan seutu kuuluu osaksi Etelä-Savon maakuntaa.
Jari Lepän mielestä Savonlinnan seutu kuuluu osaksi Etelä-Savon maakuntaa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mielestä sote-uudistus on Etelä-Savon osalta tehtävä niin, että Savonlinnassa säilyy kunnolliset keskussairaalapalvelut. Lisäksi hän sanoo, että Etelä-Savo on yksi 18 sote-maakunnasta ja että Savonlinnan seutu on osa Etelä-Savoa.

Lepällä ei ole mitään sitä vastaan, että Itä-Savon sairaanhoitopiiri selvittää yhteistyökuvioita Kuopion yliopistosairaalan kanssa. Pohjois-Savoon Savonlinnan seutu ei hänen mielestään kuitenkaan siirry.

— Savonlinnan seudulle syntyvä palveluratkaisu on Etelä-Savon ja Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueen yhteinen, Leppä sanoi Itä-Savolle maanantaina sen jälkeen, kun hallituksen kirjastokiertueeseen liittyvä yleisötilaisuus oli päättynyt.

Leppä esitteli hallitusohjelmaa Savonlinnan kirjastossa yhdessä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk.) kanssa maanantaina.

Tilaisuudessa ministereille ei esitetty sote-uudistuksesta yhtään yleisökysymystä. Kosonen sivusi aihetta alustuksessaan lyhyesti.

— Savonlinnan seudullakin tiedetään, että uudistus olisi tarvittu jo aikoja sitten. Kuntien talous ei kestä sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamista nykymallilla. Hallitusohjelmmassa on hyviä kirjauksia, jotta muun muassa Savonlinnan sairaala pystyisi toimintansa turvaamaan, Kosonen sanoi