Savonlinnan ilmettä katsotaan lokakuussa — "Tänä vuonna keskitytään erityisesti huonokuntoisiin, romahtamisvaarassakin oleviin rakennuksiin"  

Rakennusvalvonnan henkilöstöä ja lautakuntien jäseniä jalkautuu lokakuussa taas tarkastamaan kaupungin rakennetun ympäristön yleisilmettä. Tänä vuonna keskitytään erityisesti erittäin huonokuntoisiin rakennuksiin.  

Soila Puurtinen

Huonokuntoiset, jopa romahdusvaarassa olevat rakennukset ovat lokakuussa tarkemmassa silmäilyssä Savonlinnan taajama-alueilla.

Lokakuussa Savonlinnan rakennusvalvonnan henkilöstö ja lautakuntien edustajat tekevät katselmuksia kaupunkialueilla.

Tarkoitus on jalkapartioissa silmäillä rakennetun ympäristön yleisilmettä taajama-alueilla. Savonlinnan ohella kierretään muun muassa Kerimäellä, Savonrannalla ja Punkaharjulla.

Soila Puurtinen

Huonokuntoiset, jopa romahdusvaarassa olevat rakennukset ovat lokakuussa tarkemmassa silmäilyssä Savonlinnan taajama-alueilla.

Idea on katsoa näkyvien paikkojen yleisilmettä ja kaikkea, mikä rumentaa ympäristöä. Tarvittaessa annetaan irtaimistolle siivouskehotus ja huonokuntoisille rakennuksille korjauskehotus.

— Tänä vuonna keskitytään erityisesti erittäin huonokuntoisiin, romahtamisvaarassakin oleviin rakennuksiin, kertoo rakennustarkastaja Juha Karvinen Savonlinnan rakennusvalvonnasta.

Tarkastusta suorittavaan ryhmään kuuluu aina rakennusvalvonnan edustaja.

Soila Puurtinen

Puutteista ja epäkohdista soitetaan kiinteistöjen omistajille tarkastuskierrosten jälkeen.

— Lisäksi mukana voi olla rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen tai jäseniä, kaupungin katu- tai kiinteistöpuolen edustaja ja ympäristöviranomaisen edustaja. Pääsääntöisesti yhdellä autolla ajellaan, mutta keskikaupungin tarkastuksessa kävelykierroksella mukana voi olla enemmänkin porukkaa.

Yleisilmeen tarkastus tehdään Savonlinnassa yleensä kahden vuoden välein. Edellinen tarkastuskierros tehtiin syksyllä 2016.

Uhkasakkomenettelyä käytetään aika harvoin. — Juha Karvinen

Karvisen mukaan kierroksilla havaitaan yleensä muutamia kymmeniä siivousta tai korjaamista vaativia kohteita, joista ollaan asiakkaisiin yhteydessä.

— Puutteista ja epäkohdista soitetaan asiakkaille. Lisäksi kirjallisia kehotuksia jaetaan vaihtelevasti noin 30–50 kappaletta.

Yleensä puhelinsoitto tai kirjallinen kehotus riittää, että kiinteistön haltija tekee tarvittavat kunnostustoimenpiteet.

— Mikäli huomautus- ja kehotusmenettely ei johda kunnostustoimenpiteisiin, asia ratkaistaan rakennus- ja ympäristölautakunnassa. Lautakunta voi määrätä uhkasakon. Uhkasakkomenettelyä käytetään aika harvoin, Karvinen sanoo.

Uusimmat uutiset