Suomi alkaa ajaa kellojen siirtelystä luopumista – Selvityksen mukaan suurin osa EU-maista on tyytyväisiä kesäaikajärjestelyyn

Jos eduskunnan suuri valiokunta hyväksyy EU-ministerivaliokunnan ehdotuksen, se siirtyy EU:n komission käsiteltäväksi. Vuoden 2014 selvityksessä enemmistö jäsenvaltioista oli tyytyväisiä nykytilanteeseen.

Raimo Eerola

Suomi alkaa ajaa kellojen siirtelystä luopumista – Selvityksen mukaan suurin osa EU-maista on tyytyväisiä kesäaikajärjestelyyn

Suomi alkaa ajaa luopumista EU:n yhteisestä kesäaikajärjestelystä.

Näin linjasi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen EU-ministerivaliokunta perjantaina liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) esityksestä. 

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan esityksessä ei oteta kantaa siihen, jäisikö käyttöön kesä- vai normaaliaika.

— Esityksen ydin on se, että kellojen siirtämisestä kahdesti vuodessa luovutaan. Luopuminen edellyttää komission aloitetta EU:n kesäaikadirektiivin kumoamiseksi tai muuttamiseksi, tiedote kertoo.

Hankkeen taustalla on kansalaisaloite, jossa vaadittiin kellojen kesäaikaan siirtämisen lopettamista.

Ministeri Bernerin mukaan on tärkeää, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin koko EU-alueella.

EU-ministerivaliokunnan tekemä linjaus käsitellään seuraavaksi eduskunnan suuressa valiokunnassa.

Jos valiokunta antaa kannalle siunauksensa, Suomi voi esittää kesäajasta luopumista Euroopan komissiolle, tiedote kertoo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Suomen hanke vuonna 2001 hyväksytyn kesäaikadirektiivin kumoamiseksi voi olla vaikea toteuttaa.

Euroopan komission vuonna 2014 teettämässä selvityksessä runsas enemmistö jäsenvaltioista oli tyytyväisiä kesäaikajärjestelyyn, Reuters kertoo.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä.

Lassi-Markku Tuominen

kesaaika_paattyy007.jpg

Kommentoidut