Pelastuskoirien taitoja testataan viikonloppuna Savonlinnassa — Yleisön kannattaa suunnata Riihisaaren alueelle lauantaina

Savonlinnassa järjestetään viikonloppuna valtakunnallinen pelastuskoiraliiton testaustapahtuma, jossa testataan hälytystehtävissä palvelevien pelastuskoirien taitotasoja.

ESEK

Pelastuskoira harjoittelemassa toimintaa.
Pelastuskoira harjoittelemassa toimintaa.

Savonlinnassa järjestetään valtakunnallinen pelastuskoiraliiton ryhmäkatselmus tulevana viikonloppuna. Ryhmäkatselmus on hälytystehtävissä palvelevien pelastuskoirien ja pelastuskoiraohjaajien vuosittainen taitotason testaustapahtuma.

Etelä-Savon Etsintäkoirat eli ESEK järjestää Savonlinnan ryhmäkatselmuksen. Ensimmäinen ryhmäkatselmus on järjestetty Turussa vuonna 2003.

Viikonlopun testaustapahtumassa testataan hälytystehtävissä palvelevien pelastuskoirien taitoja kiertämällä rasteja ympäri Savonlinnaa.

Ryhmäkatselmuksessa taitojaan testaa kymmenen joukkuetta, joissa jokaisessa on seitsemän ihmistä ja kolme koiraa. Joukkueeseen kuuluu ryhmänjohtaja, kartanlukija ja koirakko.

Joukkueet kiertävät rasteja viikonloppuna kello 9—15 välisenä aikana, ja lauantaina myös yleisö on huomioitu. ESEKin puheenjohtaja Maritta Karvinen-Kivimurron mukaan yleisön kannattaa saapua lauantaina Riihisaareen, sillä nähtävää riittää.

Yleisön huomioon ottava tapahtuma on lauantaina aamuyhdeksästä eteenpäin koko Riihisaaren alueella.

Savonlinnan alueella on pelastuskoiria kouluttava yhdistys ESEK täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Pienestä jäsenmäärästään huolimatta yhdistyksen toiminta on hyvin aktiivista.

Tällä hetkellä Savonlinnan alueella on neljä virallista hälytyskoiraa, jotka viranomaiset voivat kutsua tarvittaessa etsintätehtäviin.

Valtakunnallinen pelastuskoiraliiton ryhmäkatselmus 23.—25.8. Savonlinnan keskustan alueella kello 9—15.