Poliisi: Raskas liikenne pääosin hyvässä kunnossa Etelä-Savossa

Lukas Pearsall

Poliisi jakoi valvonnassa huomautuksia esimerkiksi renkaiden kulutuspintojen kunnosta. Arkistokuva.
Poliisi jakoi valvonnassa huomautuksia esimerkiksi renkaiden kulutuspintojen kunnosta. Arkistokuva.

Raskaan liikenteen ajoneuvot ovat Etelä-Savossa pääosin hyvässä kunnossa, selvisi Itä-Suomen poliisin alkuviikosta pitämässä tienvarsivalvonnassa.

Poliisi valvoi raskasta liikennettä maanantaista keskiviikkoon Etelä-Savossa valtateillä 5 ja 6. Tuona aikana tarkastettiin useita kymmeniä raskaan liikenteen ajoneuvoja ja ajoneuvoyhdistelmiä. Tarkastuksissa kiinnitettiin huomiota esimerkiksi ajoneuvon kuntoon, ajopiirtureihin ja asiakirjoihin.

Itä-Suomen poliisin komisario Seppo Porokka kertoo, että tarkastuksessa ei löydetty suuria puutteita. Ajoneuvojen, niiden kuljettajien ja ajo-oikeuksien todettiin olevan valtaosin mallillaan.

— Muistelisin, että yksi sakko jouduttiin kirjoittamaan, Porokka sanoo.

Tarkastuksissa huomattiin kuitenkin paljon pieniä teknisiä puutteita, joista annettiin korjauskehotuksia ja kirjallisia huomautuksia. Porokka kertoo puutteiden koskeneen esimerkiksi auton valojen puutteita ja renkaiden kulutuspintojen kuntoa.

Porokka kertoo, että tieto tarkastuksista ja valvonnasta kannustaa kuljettajia ja firmoja pitämään asiansa kunnossa.

— Jos tällä nykytasolla pysyttäisiin, niin se olisi hyvä. Kaikkein parasta toki olisi, että ei löytyisi mitään huomautettavaa, mutta siihenhän ei koskaan reaalimaailmassa päästä, Porokka sanoo.