Louhen päiväkotiryhmä suljettiin tartuntatautilain perusteella – Sulkeminen liittyy keskiviikkona todennettuun koronavirustartuntaan

Tartuntaketju on selvitetty. Lisää tietoa ehkä luvassa vielä torstaina.

Soila Puurtinen

Louhella toimiva Hattukallion päiväkotiryhmä suljettiin torstaiaamuna tartuntatautilain perusteella.
Louhella toimiva Hattukallion päiväkotiryhmä suljettiin torstaiaamuna tartuntatautilain perusteella.

Louhen päiväkotiryhmä Savonlinnassa on suljettu. Päiväkotiryhmän sulkeminen liittyy keskiviikkona varmistuneeseen koronatartuntaan.

Sosteri ilmoitti torstaina iltapäivällä, että Sosterin tartuntatautien jäljitystiimi on tavoittanut kaikki keskiviikkona todetun koronapotilaan lähikontaktit.

– Koko tartuntaketju on selvitetty. Asia ei vaadi tässä vaiheessa jatkotoimenpiteitä, Sosteri tiedottaa.

Louhen päiväkotiryhmä on ollut suljettuna torstaiaamusta saakka tartuntatautilain perusteella. Sosterin kuntayhtymähallitus käsittelee päiväkotiryhmän sulkemisen kestoa sähköpostikokouksessa vielä torstaina. Silloin asiasta voi olla luvassa lisätietoa.

Tartuntaketjujen selvitys alkoi heti keskiviikkona

Tartuntaketjujen selvitys alkoi keskiviikkona heti tartunnan varmistuttua.

Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo, että tartuntaketjuja selvitettäessä koronatesti tehdään kaikille oireileville ihmisille, joihin koronatartunnan saanut on ollut kontaktissa noin vuorokauden kuluessa ennen oireiden alkamista tai oireiden alkamisen jälkeen.

Louhen koulun yhteydessä toimii Anttolan päiväkodin Hattukallion ryhmä.

Kolme todennettua tartuntaa Sosterin alueella

Louhen päiväkodin sulkemiseen johtanut koronavirustartunta on Sosterin alueella kolmas laboratoriokokeella todettu tartunta.

Tartuntoja voi olla enemmänkin. Jos kyseessä ei ole tartuntaketjun selvittäminen, koronaoireisista potilaista testataan vain terveydenhuollon henkilöstöön kuuluvat, riskiryhmäläiset sekä sairaalahoitoa tarvitsevat.

Juttua päivitetty kello 15.35. Tartuntaketjut on jäljitetty.