Hirvensalmen perhesurman esitutkinta päätökseen — molemmat pojat oli yllätetty, hengissä selvinnyt ei edelleenkään muista tapahtumia

Poliisin mukaan tapahtumat ovat todennäköisesti edenneet niin, että perheen isä kohdisti väkivaltaa ensin toiseen poikaan ja sitten toiseen.

Jaakko Avikainen

Perhesurma tapahtui Hirvensalmen Väisälänsaaressa 24. huhtikuuta.
Perhesurma tapahtui Hirvensalmen Väisälänsaaressa 24. huhtikuuta.

Hirvensalmen Väisälänsaaressa huhtikuussa tapahtuneen perhesurman tutkinta on päätetty, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Tapahtuman yhteydessä perheen isä löytyi asunnosta kuolleena, ja hänen 20-vuotias poikansa menehtyi myöhemmin sairaalassa. Perheen 16-vuotias poika on toipunut saamistaan vammoista hyvin. Hän on kotiutunut sairaalahoidosta.

16-vuotiaalla ei edelleenkään ole rikostapahtumaan liittyviä muistikuvia. Poliisin mukaan muistamattomuuteen saattavat vaikuttaa vakavat pään vammat, joita poika sai tapahtumien yhteydessä.

Perheen ulkopuolisen tekijän osallisuus rikokseen on poliisin tutkimuksissa saatu suljettua kokonaan pois.

Poliisin mukaan tapahtumat ovat todennäköisesti edenneet niin, että perheen isä kohdisti väkivaltaa ensin toiseen poikaan ja sitten toiseen, mutta varmuutta ei ole siitä, kumpi pojista joutui ensin väkivallan kohteeksi.

Nuorempi pojista oli tekohetkellä entisessä navettarakennuksessa korjaamassa moottoripyörää ja vanhempi poika sisällä asunnossa. Molemmat löytyivät asuinrakennuksen sisältä. Poliisilla ei ole tietoa, missä vaiheessa nuorempi poika tuli tai tuotiin taloon.

Molemmat pojat oli yllätetty, ja heitä oli lyöty useita kertoja pään alueelle pajavasaran tyyppisellä esineellä. Molemmat saivat iskuista hengenvaarallisia vammoja.

Poliisi julkaisi esitutkintaa koskevan tiedotteen torstaiaamuna, mutta tapauksen esitutkintapöytäkirja salataan kokonaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.