Yksittäiset, perheensisäiset tartunnat nostivat Parikkalan ja kolme muuta Etelä-Karjalan pientä kuntaa THL:n listalle – Tartunnat peräisin paikallisista lähteistä

Parikkalassa, Savitaipaleella, Taipalsaarella ja Luumäellä on varmistunut viisi koronatartuntaa. Lappeenrantaan rekisteröitiin viikonlopun aikana kolme tartuntaa lisää.

Mirja Hussain

Kuvituskuva nenänielunäytteen ottamisesta.
Kuvituskuva nenänielunäytteen ottamisesta.

Etelä-Karjalassa on kirjattu viikonloppuna perjantaina jälkeen viisi uutta koronatartuntaa, ilmenee Eksoten sivuilta.

Maanantaina aamupäivän aikana ei ollut varmistunut yhtään uutta tartuntaa, kertoi ylilääkäri Sami Raasakka Eksotesta.

Viikonloppuna viiden varmistetun tartunnan kokonaismäärä oli ylittynyt kaupunkien lisäksi Parikkalassa, Savitaipaleella, Taipalsaarella ja Luumäellä.

Ruokolahtea, Lemiä ja Rautjärveä ei näy THL:n koronakartassa. Imatralla tapauksia on THL:n mukaan 18 ja Lappeenrannassa 76.

Raasakan mukaan pikkukuntien tartunnat ovat olleet yksittäisiä ja kertyneet viikkojen kuluessa, ja nyt sitten puhkaisseet viiden rajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisee paikkakuntakohtaiset tiedot tartunnoista silloin, kun niitä on viisi tai enemmän.

– Mitään isompia ketjuja ei millään paikkakunnalla ole, vaan kyse on yksittäisistä perheensisäisistä tartunnoista, Raasakka kertoo.

Viikonlopun viisi tartuntaa ovat Raasakan mukaan nekin saatu pääosin perhepiirissä, ja ne juontavat paikallisiin lähteisiin. Yhden alkuperä on epäselvä. Ulkomaille ei ole nyt jäljitetty yhtään tapausta.

– Ei ole sellaista tietoa, että olisi matkattu siellä.

Uusista tapauksista kolme on Lappeenrannassa. Etelä-Karjalan kokonaissaldo on nyt 122 varmistettua tapausta.

Viikonlopun potilaat ovat hyväkuntoisia ja kotihoidossa. Ikä vaihtelee nuoresta keski-ikään. Iäkkäitä ei nyt ole tartunnan saaneiden joukossa.

Eksoten sivujen mukaan sairaalahoidossa on viisi potilasta tai vähemmän.

Suomessa 297 uutta tapausta

Suomessa on raportoitu 297 uutta koronavirustartuntaa, THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 049 tartuntaa, mikä on 1 132 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 21 936.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli raportoitu perjantaihin mennessä 375.