Maatalousyrittäjien raskas arki rasittaa usein parisuhdettakin — Savonlinnan seudulla aloitetaan järjestämään parisuhdepäiviä, jotka tarjoavat hengähdyshetken töistä ja mahdollisuuden panostaa parisuhteeseen

Savonlinnan seudulla aloitetaan seurakunnan ja perheasiain neuvottelukeskuksen yhteistyönä järjestämään maatalousyrittäjille Parisuhde voimavarana -päiviä.

Savonlinnan seudulla asuva maatalousyrittäjä esitti seurakunnalle ifran maatalousyrittäjien parisuhteiden tukemisesta.
Savonlinnan seudulla asuva maatalousyrittäjä esitti seurakunnalle ifran maatalousyrittäjien parisuhteiden tukemisesta.

Seurakunnan eri työalojen työntekijät ovat lisääntyvässä määrin huomanneet uupumusta ja tuen tarvetta maatalousyrittäjien parissa, kertoo Savonlinnan seurakunta.

Akuuttia auttamistyötä tehdään tarpeen ja tilanteen mukaan, mutta asiaan pyritään nyt puuttumaan entistä enemmän myös ennaltaehkäisevin keinoin.

— Alueellamme asuva maatalousyrittäjä esitti seurakunnalle idean maatalousyrittäjien parisuhteiden tukemisesta, seurakunnasta kerrotaan.

Seurakunta ja Savonlinnan perheasiain neuvottelukeskus toteuttavat idean perusteella kolme parisuhdepäivää: Rantasalmella 21. helmikuuta, Kerimäellä 7. maaliskuuta ja Savonlinnassa 4. huhtikuuta. Päiville ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Osallistuminen on maksutonta.

Parisuhdepäivän tavoitteena on tarjota maatalousyrittäjille hengähdyshetki tilan töistä ja mahdollisuus panostaa parisuhteeseen perheneuvojan opastuksella.

Tapahtumissa on mukana myös Melan Välitä viljelijästä -hankkeen alueellinen hanketyöntekijä Ilpo Lehtinen. Parisuhdepäivän ajaksi on järjestetty lastenhoito eli mukaan on helppo tulla myös pienten lasten kanssa.

Parisuhde voimavarana -päivät 2019

- Rantasalmella 21.2. klo 10.30: Ilmoittaudu 8.2. mennessä susanna.vihavainen@evl.fi tai tekstiviestillä p 044 7768 083. Rantasalmen tilaisuus toteutuu, mikäli mukaan ilmoittautuu min. 6 henkeä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro ruokavaliotoiveet ja lastenhoitotarve.

- Kerimäellä 7.3. klo 10.30: Ilmoittaudu 22.2. mennessä sari.vauhkonen@evl.fi / puh. 050 3100 190 tai toivo.loikkanen@evl.fi / puh. 050 540 6111. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro ruokavaliotoiveet ja lastenhoitotarve sekä lasten iät. Lastenhoito järjestetty klo 12–14. Lapset osallistuisivat alkuhartauteen ja ruokailuun vanhempien kanssa.

- Savonlinnassa 4.4. klo 10.30: Ilmoittaudu 25.3. mennessä ma–pe klo 11–12, puh. 044 776 8032 tai perheneuvonta.savonlinnan@evl.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro ruokavaliotoiveet ja lastenhoitotarve sekä. Lastenhoito järjestetty klo 12–14. Lapset osallistuisivat alkuhartauteen ja ruokailuun vanhempien kanssa.

Uusimmat uutiset