Venäläisyhtiö Argus Spectrum Internationalin vuokrasopimukselle sinetti — Uusi tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan Laitaatsillantielle

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen Savonlinnan kaupungin kanssa.

Timo Seppäläinen

Argus Spectrum International,
Argos Spectrum Internationalin toimitusjohtaja Mikhail Levchuk (vas.) esitteli yhtiön turvatekniikkatuotteita BLC:n toimitusjohtajalle Hannu Väänäselle, kun yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan kerrottiin maaliskuun alussa.
Argus Spectrum International, Argos Spectrum Internationalin toimitusjohtaja Mikhail Levchuk (vas.) esitteli yhtiön turvatekniikkatuotteita BLC:n toimitusjohtajalle Hannu Väänäselle, kun yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan kerrottiin maaliskuun alussa.

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien, kertoo Savonlinnan kaupunki tiedotteessaan.

Yhtiö vuokrasi Elektroniasta 1000 neliömetrin suuruisen toimitilan ja aikoo investoida uusien tuotantotilojensa perustamiseen 2—3 miljoonaa euroa.

Kaupungin mukaan Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa.

Rakennuksessa sijaitsee entuudestaan muun muassa Savox Communications Oy, joka valmistaa pelastustoimen viestintälaitteita.

— Teknologiakeskus Elektroniassa on yhtiölle toimintavalmiit tilat sekä elektroniikka-alan testilaboratorio, jota yhtiö pystyy hyödyntämään tuotekehityksessä ja testauksessa, kertoo Savonlinnan Yritystilat Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kokki kaupungin tiedotteessa.

Laitteita kansainvälisille markkinoille

Savonlinnan tehtaalla Argus Spectrum Internationalilla on tarkoitus valmistaa langattomia palonsuojelutuotteita sekä varhaisen varoituksen ja paikannuksen järjestelmiä kansainvälisille markkinoille.

Savonlinnan toimintoja johtaa toimitusjohtaja Harri Laukkanen.

Itä-Savo uutisoi Argus Spectrum Internationalin saapumisesta Savonlinnaan maaliskuun alussa.

Tuollin toimitusjohtaja Laukkanen kertoi, että kesäkuussa tavoitteena on rekrytoida yhtiön palvelukseen 5–10 henkeä ja sen jälkeen tänä vuonna vielä 50 henkeä.

Soila Puurtinen

Argus Spectrum Internationalin toimitilat sijoittuvat Teknologiakeskus Elektroniaan Laitaatsillantielle.
Argus Spectrum Internationalin toimitilat sijoittuvat Teknologiakeskus Elektroniaan Laitaatsillantielle.

Koulutusta Samiedulta

Uusille työntekijöille on luvattu järjestää koulutusta Samiedun toimesta.

Itä-Savo kertoi aiemmin, että Samiedu on jo alustavasti sopinut yrityksen Suomen yksikön toimitusjohtajan Harri Laukkasen kanssa, että Samiedu alkaa koota yrityksen kanssa yhteistyössä koulutussuunnitelmaa yrityksen työntekijätarpeisiin.

Samiedun rehtori Jukka Mustonen sanoo, että ammattiopistolla on paljon kokemusta ja osaamista tämän tyyppisestä koulutuksesta.

Vetovoimainen toimintaympäristö

Kaupunginjohtaja Janne Laine toteaa kaupungin tiedotteessa, että Savonlinnassa on monipuolinen tutkimus-, tuotekehitys-, koulutus- ja yritysympäristö elektroniikka- ja sähköalalle. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin elektroniikan tuotekehitys- ja testilaboratoriossa yritykset voivat testata ja kehittää tuotteitaan. Ammattiopisto Samiedu tarjoaa Savonlinnassa laajaa sähkö- ja elektroniikka-alan koulutusta. Lisäksi ensi syksynä käynnistetään yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa sähköinsinöörin koulutus.

— Savonlinnassa on vetovoimainen toimintaympäristö elektroniikka- ja sähköalan teollisuudelle. Ala työllistää täällä noin 400 henkilöä, mikä tekee siitä Itä-Suomen suurimman toimialan klusterin, kaupunginjohtaja Laine tiivistää.