Nyt kannattaa vastata miesten huutoon — Savonlinnan Mieslaulajat etsii uusia laulajia

Kuorolaiset vakuuttavat, ettei se kuorolaulu ole niin kovin monimutkainen laji. Aina kannattaa tulla kokeilemaan ja kokemaan kuorolaulun tunnelma kuoron riveissä.

Kuwaamo Sampo Luukkainen

Savonlinnan Mieslaulajissa tunnelma on rento, kuorolaiset 
vakuuttavat. Ensi vuonna Savonlinnan Mieslaulajilla on edessään juhlat, 
kun kuoro täyttää 75 vuotta.
Savonlinnan Mieslaulajissa tunnelma on rento, kuorolaiset vakuuttavat. Ensi vuonna Savonlinnan Mieslaulajilla on edessään juhlat, kun kuoro täyttää 75 vuotta.

Savonlinnan Mieslaulajat hakevat riveihinsä uusia laulajia. Kuorolaiset alkavat hiljalleen valmistautua myös ensi vuonna vietettävään Savonlinnan Mieslaulajien juhlavuoteen.

Uusia miesääniä kuoroon haetaan ensi maanantaina pidettävässä tapahtumassa, jossa on mahdollisuus päästä kokeilemaan käytännössä laulamista mieskuorossa.

Olisi hyvä, kun kuoromme kokoonpano pysyisi 30–40 laulajan kantturoissa. — Keijo Pesonen

Savonlinnan Mieslaulajien kuoronjohtaja Arho Raunio ja kuoron hallituksen puheenjohtaja Keijo Pesonen rohkaisevat laulavia miehiä tulemaan paikan päälle.

— Tilaisuudessa kerromme kuoromme toiminnasta ja musiikkimaailmastamme. Sitten myös lauletaan.

— Paikalle tulleet miehet pääsevät laulamaan kuorossa helppoja lauluja, jolloin he voivat ensimmäistä kertaa aistia myös tunnelmapalasen laulamisesta kuoron mukana, Raunio ja Pesonen kertovat.

Savonlinnan Mieslaulajissa toivotaan, että maanantainen tilaisuus toisi Savonlinnan Mieslaulajiin useampiakin uusia laulajia.

Raunio ja Pesonen ovat joka tapauksessa varmoja siitä, että laulumiehiä Savonlinnassa riittää. Monet laulutaitoiset ihmiset rohkenevat vetää yleisön edessä esimerkiksi karaokea. Nyt tarjolla olisi mahdollisuus käyttää ääntään mieskuorossa.

Eikä Savonlinnan Mieslaulajiin liittyminen merkitse vain isossa kuorossa mukana olemista.

Mieslaulajilla on erilaisia pienempiä kokoonpanoja oktetista kvartettiin. Näitä kokoonpanoja voidaan perustaa aina uusiakin ja lähteä laulukeikalle pienemmälläkin ryhmällä.

Uutta Mieslaulajien syyskauden työskentelyssä on syksyllä alkava laulukoulutoiminta. Tämänkin toivotaan rohkaisevan uusien laulajien saamista kuoroon.

Risto Leppänen

Savonlinnan Mieslaulajien hallituksen puheenjohtaja Keijo Pesonen ja kuoronjohtaja Arho Raunio toivovat, että mahdollisimman moni laulava mies tulisi ensi maanantaina kokeilemaan laulamista mieskuorossa. - Tunnelma on aina tärkeä. Sitä kannattaa nyt kokeilla, kuoromiehet sanovat.

Arho Raunio ja Savonlinnan Mieslaulajien varajohtaja Risto Topi alkavat vetää laulukoulua. Idea Savonlinnaan napattiin Porvoosta. Siellä mieskuoro sai mukavasti uusia laulajia, kun kuoronvetäjät alkoivat myös opettaa laulamisen perustaitoja.

— Siitä juuri on kyse. Meilläkin uusilta kuorolaisilta vaaditaan ennen muuta peruslaulutaitoa. Nuotinlukutaito on eduksi, mutta ei välttämätön, Keijo Pesonen sanoo.
Savonlinnan Mieslaulajat tulevat toimineeksi ensi vuonna 75 vuotta. Juhlavuoteen aletaan hiljalleen valmistautua.

Tiedossa on ainakin juhla- ja konserttimatka Viron Pärnuun, jossa toimii Mieslaulajien veljeskuoro. Kuorot ovat tehneet yhteistyötä nelisen vuotta.

Tule kokeilemaan laulamista mieskuorossa maanantaina 13.8. kello 17.00 Savonlinnan seurakuntakeskukselle. Samalla kuulet, kuinka Savonlinnan Mieslaulajat kuorona toimii, ja millaisia suunnitelmia kuorolla on alkavalle syyskaudelle.


FAKTA: Savonlinnan Mieslaulajat perustettiin lakkautetun Suojeluskunnan laulajat –nimisen kuoron jatkoksi. Perustava kokous pidettiin 16.11.1944 Puistokadun koululla. Kokoonkutsujat olivat Kauko Juntunen, Aaro Liukko ja Paavo Sirola. Mieskuoroliittoon Mieslaulajat liittyi vuonna 1962 ja Sulasolin Etelä-Savon piiriin vuonna 1980. Oman lipun kuoro sai vuonna 1964. Kuoron perustajajäsen Kyösti Laitinen on suunnitellut kuoron merkin, standaarin ja lipun. Lähde: Savonlinnan Mieslaulajat historiikki 1944–2014.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut